Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Cesty za výtvarným uměním, výstavy a architektura

Cestování je okno, které otevírá člověk ve své duši, aby skrze něj nasál nálady, vůně a chuti cizích krajů, aby se pokusil pochopit jejich duši a díval se jejich očima. Pro člověka, který má rád umění a alespoň trochu se o něj zajímá či se jím zaobírá, je tohle okno klíčem a zároveň branou ke kouzelným světům fantazie, poznání a pochopení.

Jenom ten, kdo se někdy toulal pod vysokým nebem Provence, bělostnými uličkami jejích vesnic a městeček či rozpálenými stráněmi s věžemi cypřišů, může naplno pochopit to čarovné světlo, které vystupuje z obrazů francouzských impresionistů a naplňuje srdce. Jen ten, kdo navštívil Bretaň, její divoké pobřeží, kde žulové kosti země přikrývá jen barevný koberec vřesů, může s pochopením prožít náladu obrazů Jana Zrzavého, které zde namaloval. Musíte vyjít na terasu malého muzea ve Vinci, pod sebou střechy městečka a za nimi zamlžené svahy kopců, abyste prožili náladu vládnoucí na pozadí obrazů velkého Leonarda da Vinci. Můžete stokrát číst o gotických katedrálách Francie, ale dokud neuvidíte elegantní křivky kamene, špičky věží zabodnutých do oblohy, neucítíte chlad jejich interiérů či nenecháte světlo tvarovat a měnit postavy nádherných portálů, nemůžete říci, že víte co je to katedrála. I velký znalec Goghova díla ocení, když se v Provence projde v háji olivovníků u kláštera, kde se Vincent léčil a posadí se u zvedacího mostu, který je několika jeho obrazech, či si dá absint ve „žluté kavárně“ v Arles u kulečníku, kde Gogh sedával.

Provence - Arles - rajská zahrada kláštera
Foto: Provence - Arles - rajská zahrada kláštera

CK GEOPS nabízí celou řadu zájezdů, na kterých si milovníci malířství, sochařství a architektury přijdou na své – od klasických poznávacích zájezdů s návštěvami galerií a cestami do míst, kde žili a působili významní umělci, až po specializované zájezdy pro umělecké kolektivy či školy na výstavy, umělecké festivaly, do předních evropských muzeí a galerií.

Každý lichý rok lze navštívit nejslavnější festival soudobého umění – benátské Bienále, a vždy je na výběr několik termínů. V liché roky míří zájezdy do Benátek na Bienále architektury. Ke klasické nabídce CK GEOPS patří zájezdy do Florencie s rezervací vstupenek do galerie Uffizi; v některých variantách zájezdu lze navštívit také další toskánská města s nádhernou architekturou a chrámy zdobenými předními malíři a sochaři. Dále jsou to zájezdy do Říma s nabídkou rezervace vstupenek do Vatikánských muzeí a Galerie Borghese i antických památek.

Řím - Vatikánská muzea
Foto: Řím - Vatikánská muzea

Mezi zájezdy za uměním nemohou chybět také jednodenní a víkendové návštěvy Vídně, zaměřené vždy na aktuální výstavy umění a s možností navštívit zdejší významná muzea (galerie Albertina, Muzejní čtvrť, Kunsthistorisches Muzeum, Belvedér). Nelze opomenout ani zájezdy do Berlína za moderní architekturou a také do Holandska, především zájezd Amsterdam a Brusel, zaměřený na galerie a muzea v obou metropolích.

Vídeň - MUMOK
Foto: Vídeň - MUMOK

Dva zájezdy jsou zaměřeny na dlouhé muzejní noci v evropských velkoměstech: v Berlíně a v Mnichově.

Ze zájezdů, které se vypravují po stopách významných umělců, lze připomenout především některé poznávací zájezdy do Francie: do Normandie na místa, která si oblíbili impresionisté (Monetovy zahrady v Giverny, Rouen, přístav Honfleur) a do Provence a na Azurové pobřeží – do Arles, které si oblíbil van Gogh, Aix-en-Provence, město Cézannovo, Nice s galeriemi moderního umění, Vence s Matissovou Růžencovou kaplí, Valauris s Picassovou kaplí, přístav Cassis, Cagnes-sur-Mer, kde dožil Renoir, Antibes s Picassovou kaplí a další místa.

Paříž - Museé d´Orsay
Foto: Paříž - Museé d´Orsay

Cestovní kancelář GEOPS se na cesty za uměním zaměřuje už více než 20 let. S ní a jejími znalými průvodci můžete trpělivě skládat bohatou zážitkovou mozaiku památek, galerií, výstav nebo jen chvil, kdy k vám krása promluví hluboko do srdce.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 4 678 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie