Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

MSC Meraviglia*****- největší loď postavena evropskými majiteli

Plavební společnost MSC CRUISES pokřtila největší loď postavenou evropskými majiteli. MSC Meraviglia přináší zázrak z Le Havre, loď která je připravená pro všechny roční období.

plavby lodíFoto: MSC MERAVIGLIA*****

Le Havre, Francie, 3. června 2017 – byla pokřtěna MSC Meraviglia, největší div flotily MSC Cruises, kterou pokřtila slavná hvězda filmového plátna, legenda a kmotra všech lodí MSC Cruises, Sophia Loren. Nová loď s výtlakem 167600 tunami a kapacitou hostů 5.714 je největší lodí postavenou evropskými vlastníky lodi a je také největší lodí plavební společnosti MSC Cruises.

MSC Meraviglia je nová vlajková loď společnosti a je 13. tým přírůstkem do flotily lodí MSC Cruises. Je první z 11 nových lodí MSC Cruises, které mají vstoupit do provozu v průběhu příštích 10 let. I investiční plány plavební společnosti MSC CRUISES v tomto průmyslu vychází na 9 biliónů eur. Nové lodě jsou inspirovány krásami světa. Samotná Meraviglia znamená zázračná a udivující.

Křest lodi probíhal 3. června 2017 ve francouzském přístavu La Havre a na tuto slavnostní a prestižní událost byli pozváni zástupci CK RIVIERA TOUR – největšího prodejce plaveb MSC CRUISES v České republice. Tato CK byla v roce 2016 vyhlášena jako nejlepší skupinového prodejce plaveb MSC CRUISES pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko. Samotný ceremoniálního křtu se účastnila řada významných hostů a umělců z celého světa a publikum bavil Patrick Bruel, který zpívall jeho nejvíce oblíbené písně. Koruním momentem večera však byl průvod důstojníků lodi, po kterém kmotra lodi, Sophia Loren, přestřihla stuhu a MSC Meraviglia tímto byla pokřtěna lahví šampaňského, dle starodávné tradice rozbitého o příd lodě. Paní Loren má velmi blízký vztah s MSC Cruises již více než deset let. Poprvé byla kmotrou lodi MSC Lirica v roce 2003. Jak rostla flotila MSC Cruises, paní Sofia Loren pokřtila každou novou loď MSC Cruises, což se odráží  v duchu jedinečné krásy a elegantního stylu.

Křest MSC MERAVIGLIA  byl ukončen VIP gala večeří od Michelinských hvězd. Jídlo bylo kombinací vysoce kvalitních surovin a kulinářského umění připravené držitelem dvou Michelinských hvězd Héléne Daroze, který se pro menu inspiroval kombinaci chutí z Francie a vytvořil jednoduchý, ale elegantní gurmánský zážitek pro všechny hosty. 

Zcela nová loď společnosti MSC Cruises, která je v provozu od 10.6.2017. Samotné testování lodi bylo zahájeno ve čtvrtek 30. března 2017 v ranních hodinách a probíhalo následujících několik dnů. Sedm měsíců po vyplutí ze suchých doků se tak loď poprvé vypravila na otevřené moře. Během testů se na ní plavilo kolem 350 osob zastupujících loděnici a společnost MSC.

plavby lodí
Foto: Majitelé RIVIERA TOUR na křtu MERAVIGLIA

Zkoušky výdrže se konaly v autentických klimatických podmínkách, díky kterým bylo možné v lodi simulovat nárazové vlny energie, aby tím byly otestovány i zatím nevyzkoušené lodní systémy. Pokud by těmito testy neprošla a zástupci rejdařství nebyli s lodí spokojeni, měli by možnost zakázku ukončit a loď za téměř 1 miliardu euro vrátit dodavateli. Ovšem i přes náročnost zkoušek všechny systémy fungovaly tím nejlepším způsobem, takže loď, která je první jednotkou třídy zvané Project Vista, prošla s vyznamenáním.

Jde prozatím o největší loď MSC, kterou tato společnost vybudovala s výtlakem 167 600 námořních tun a je tak osmou největší výletní lodí na světě. Na první pohled vypadá úplně stejně, jako většina lodí MSC, venkovní vzhled ladných křivek s jednoduchým brendem, typický modrý komín s logem MSC CRUISES. Loď má z venku stejnou konstrukci, je bílá s jednoduchým logem a v noci je nasvětlena do modra. Je 65 metrů vysoká a 315 metrů dlouhá. Celková kapacita této lodi je 5 174 cestujících (1 536 tvoří posádka), obsahuje 2 244 kajut a má 19 palub, z toho je 15 přístupných pro klienty. Právě na tuto loď organizuje CK RIVIERA TOUR několik zájezdu s dopravou z České republiky a Slovenska za asistence delegáta CK RIVIERA TOUR.

plavby lodí
Foto: MSC MERAVIGLIA***** paluba

Samotné překvapení a úžas Vás opravdu čeká až uvnitř lodi. Na lodi MSC MERAVIGLIA, na rozdíl od ostatních lodí, je jedna opravdová TOP kulturní záležitost. Je tu možnost navštívit prestižní světový cirkus CIRQUE DU SELEIL na moři. Tuto úžasnou podívanou můžete zhlédnout během plavby několikrát. Hodinové představení s artistickými výkony, které jsou situovány do krásného příběhu. Celé představení je akční a propracované. Je to neskutečná podívaná, propojení varieté a cirkusové show v kombinaci s nejnovější zvukovou a projekční technikou.

Dalším exkluzivním místem je nejdelší promenáda na lodi. Tato promenáda s led oblohou má 80 metrů, která navodí báječnou atmosféru 24 hodin denně. Během dne je promenáda pokaždé jiná. Jednou nad sebou máte strop SAGRADA DE FAMILLIA z Barcelony, za půl hodinky strop Římského divadla a zanedlouho rozkvetlou louku, nebo simulace noční oblohy. S ohromujícími efekty je promenáda centrum dění celé lodě. Je zde spousta obchodů s kvalitními italskými potravinami, barů, restaurací, také čokoládovna a mnoho dalšího.

plavby lodí
Foto: MSC MERAVIGLIA - hlavní promenáda

MSC přináší moderní postupy v technologiích na moři, které jsou navrženy přímo pro klienty a jejich potřeby. Jde o digitální náramky, které jsou nositelné a připojené k zařízení používající různé technologie anebo aplikace ke stažení přímo do vašich mobilů. Jako rodinná společnost MSC Cruises nabízí mnoho aktivit pro děti. Nabízí možnosti zábavy jako je aqua park, bazény, bowling a 4D kino, Doremi studio, letecký simulátor a další. Na lodi nesmí chybět ani Dětský klub. Ten má dokonce svoji vlastní recepci. Děti jsou rozděleny do pěti skupin podle věku a zájmu dětí a každá skupina má své vlastní herny.

plavba lodí
Foto: MSC MERAVIGLIA - dětský klub

Pro dospělé s touhou po relaxu není nic lepšího, než zavítat do SPA. Masáže všech možných druhů a procedur např. masáž na solném nebo vodním masážním lůžku. Tyto služby jsou za příplatek. Na lodi se nachází divadlo, je však menší, než byste očekávali. Zde je jeden podstatný rozdíl, protože pokud budete chtít navštívit divadlo, musíte se předem objednat. Každý večer se hrají divadla třikrát za sebou. I samotná zábava je řešena odlišně, než na jiných lodích. Na MSC MERAVIGLIA je skvěle koncepčně vyřešen sektor zábavy splynutím herní části a diskotéky. Na diskotéku se v noci promění velká tělocvična v zadní části lodě, která je propojena současně s bary.

plavby lodí
Foto: MSC MERAVIGLIA - čokoládovna na palubě

Restaurace jsou krásné a dát si dobré jídlo, je zde gurmánským zážitkem. Na lodi je několik restaurací, kde je jídlo již v ceně plavby a můžete si tak užít plavbu plnými doušky. Zajímavě je řešena bufetová restaurace, která je značně prostornější proti jiným lodím a i řešení menších stolů přispěje pohodovému gastronomickému zážitku v bufetové restauraci. Bufet je zde otevřen 18 hodin denně a nabízí Středomořské speciality a mezinárodní kuchyni. Na lodi je několik restaurací, které jsou za příplatek a doslova při procházce lodi Vás budou lákat na místní speciality, steaky anebo luxusní japonskou kuchyni a nebo sushi. Je jen na Vás, zda si tento doslova gastronomický festival chutí užijete. Na MSC Meraviglia si klienti mohou vybrat stravování ve 12 různých restauracích a jídelnách, kde je vždy servírováno čerstvé a autentické jídlo.

plavby lodí
Foto: MSC MERAVIGLIA - speciální restaurace

A malé doporučení na závěr. Pokud si chcete tuto loď užít, pokud chcete zažít opravdu krásnou neopakovatelnou dovolenou, je třeba investovat i nějaké prostředky navíc během plavby. Počítejte s tím, že celá loď nabízí obrovské množství doplňkových služeb, které Vás lákají doslova na každém kroku užít si „La dolce vita“ – „Sladký život“. Investujte proto do zážitků z této plavby, a když půjdete po promenádě, kupte si zmrzlinu, ochutnejte pravou švýcarskou čokoládu, jejíž vůně Vás doslova láká k rozmazlování Vašich chuťových pohárků. Vyzkoušejte kulinářské umění mistrů kuchařů ve speciálních restauracích, dejte si šampaňské s ústřicemi, projeďte se ve formuli 1, dopřejte si skvělou masáž a rozhodně navštivte alespoň jedno představení cirkusu CIRQUE DU SOLEIL na moři. O jak velkou investici se jedná, je těžko zkalkulovat, ale v podrobnějších informacích o lodích na www.rivieratour.cz naleznete průměrnou výši cen na lodi MSC MERAVIGLIA a nebo můžete zavolat přímo delegátkám RIVIERA TOUR, které Vám podají podrobnější informace. Nemusíte se obávat, není to příliš horentní suma, kterou byste si nemohli dovolit. Přejeme Vám opravdový zážitek skvělé dovolené na nejmodernější lodi MSC MERAVIGLIA****** s CK RIVIERA TOUR.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 9 687 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie