Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Mougins – oblíbené středisko Francouzské riviéry

Město Mougins ležící asi 7 km severně od Cannes se stalo oblíbeným cílem světových celebrit. Má ideální polohu v kopcích nad Azurovým pobřežím a jeho hosté tak mohou pohodlně vychutnávat všechny jeho krásy. Doslova nadosah jsou tak pláže, pobřeží, živá letoviska, historická města, zapadlé vesničky a vyhlášená golfová hřiště Francouzské riviéry.

Mougins se nachází v nadmořské výšce 180 metrů a je obklopeno nádhernou krajinou jako z obrazů Paula Cézanna. Nedaleko odtud leží světoznámé festivalové město Cannes, "město parfémů" Grasse nebo nádherné Nice. Možností zajímavých výletů je tak z Mougins opravdu mnoho. 

Přímo v Mougins najdete butiky, galerie i restaurace, ale tou největší atrakcí je zdejší mlýn Moulin de Mougins. V období středověku byl Mougins mnohem větší než nedaleké Cannes. Prosperitu mu zajišťovalo pěstování oliv, vinné révy, jasmínu a růží. V roce 1935 do města zavítal Pablo Picasso společně s americkým surrealistickým fotografem Manem Rayem (1890 – 1976), který patřil mezi význačné představitele umělecké avantgardy 20. století. V letech 1961 až 1973 bydlel Pablo Picasso v jihovýchodní části Mougins. Jeho venkovské stavení, které mělo přezdívku Minotaurovo doupě, se nacházelo přímo naproti Chapelle Notre-Dame-de-Vie.

Po těchto dvou umělcích následovaly další významné osobnosti, jako Jean Cocteau nebo francouzský básník a jeden ze zakladatelů surrealistického hnutí Paul Éluard. Dalšími celebritami, které město proslavily, byl například kubistický malíř a sochař Fernand Léger, americká tanečnice Isadora Duncanová, módní návrhář Christian Dior nebo francouzský filmový režisér a spisovatel René Clair. 

V současnosti je Mougins známé především kvalitní gastronomií, ochutnat zde můžete ty nejlepší pokrmy středomořské kuchyně. Celebrity s oblibou chodívají na vyhlášená jídla do Le Moulin de Mougins. Restaurace byla založena kuchařem Rogerem Vergé, jenž se proslavil tzv. cuisine du soleil (slunečnou kuchyní), v bývalém olivovém mlýně z 16. století. V současnosti ji řídí slavný Alain Llorca, který dříve pracoval jako šéfkuchař v hotelu v Nice. Zdejší nádherná jídelna je vymalována bílou, modrou a růžovou barvou a dekorují ji krásné zlaté a stříbrné lustry.  Zahrada v sousedství restaurace je plná soch.

V sousedství Porte Sarassin z 12. století se nachází Musée de la Photographie (Muzeum fotografie), v němž můžete shlédnout stálou výstavu fotografií od André Villerse. Tento autor se nejvíce proslavil fotografiemi Picassa, jemuž je věnováno druhé patro muzea. K vidění jsou zde však také fotografie Roberta Doisneaua nebo slavného fotografa Jacqua Henriho Lartigua, který se zaměřoval na fotografování Francouzské riviéry. 

Žádný automobilový nadšenec by neměl vynechat Musée de l´Automobiliste, jež se nachází asi 5 kilometrů jižně od Mougins. Toto supermoderní muzeum vystavuje jednu z nejkrásnějších evropských sbírek automobilů od roku 1894 až po současnost. Mezi vystavenými exponáty nechybí taková zvučná jména jako Bugatti, Rolls-Royce nebo Ferrari.

- jap - 

Předchozí čláky z Francie
Quimper - centrum bretaňské kultury 
Historické město Autun založil císař August 
Le Puy-en-Velay – "vztyčeno v údolí" 
Biot - výletní místo na jihu Francie 
Bordeaux - vznešený domov nejznámějšího červeného vína 

Článek byl zobrazen 6 820 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie