Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Do Paříže s dětmi: Zábavný program na 4 dny

Pokud chcete cestovat za hranice s malými dětmi, jde to zařídit i tak, aby se bavily a celá rodina si to užila. Katka Mikulková, zakladatelka cestovatelského projektu Travelove, kde nabízejí zábavné cesty pro páry i rodiny, se s námi podělila se svým programem, jak strávit takové 4 dny právě v Paříži. Všechny aktivity v následujícím itineráři byly vybrány s ohledem na zabavení a zábavné vzdělávání dětí.

Den 1: Procházka čtvrtí Montmartre & Honba za vesmírnými vetřelci s Isabelle

První den by měl být klidnějšího rázu, přece jen přesouvání se z místa na místo s dětmi bývá náročné. Procházka po Montmartru, čtvrti, kde vládnou umělci, je tím pravým ořechovým. Procházku můžete začít u stanice metra Lamarck – Caulaincourt. Tato strana kopce je mnohem méně turistická a navíc hned před Sacre Coeur se nachází hřiště a pěkný park Marcel Bleustein Blanchet. S malými dětmi, které kopec nevyjdou, se můžete svézt i vláčkem od Moulin Rouge.

Na náměstí Place du Tertre je potřeba spočítat kolik malířů zrovna pracuje na portrétech. Odtud je i hezký, trochu schovaný, výhled na Eiffelovku. Nemůžete vynechat ani zastávku u krásného starého kolotoče, byť je to turisty velmi oblíbené místo.

Na oběd se zastavte například v malé pěkné restauraci s názvem Babalou. Mají v nabídce i pizzu, takže ji děti budou milovat. Interiér je tu ryze francouzský, aspoň tedy nasajete atmosféru tradičních místních restaurací. Babalou se nachází hned u Sacre Coeur.

Možná jste si v minulosti v Paříži všimli pixelových obrázků na stěnách budov. Jsou to „vetřelci z vesmíru“ a naleznete je rozprostřené po centru Paříže. Zvláště děti se rády vydají na honbu za vetřelci a společně si tak krásně projdete centrum, zejména čtvrť Le Marais. Průvodkyně Isabelle je na to nejlepší, specializuje se totiž na děti a proto nuda nehrozí. Na konci prohlídky si děti můžou i nějakého toho pixelového vetřelce vyrobit z papíru.

Den 2: Na kole podél kanálu Saint Martin, visuté zahrady & Eiffelovka!

Troška sportu neuškodí, a to ani na cestách! Zvláště když skočíte na tandemová kola – to je sport i zábava v jednom! Na jedno kolo se s dospělým vejdou až dvě děti, takže budete mít své ratolesti pod dohledem a zároveň si užijete klidnou projížďku podél kanálu Saint Martin, oblíbeném mezi místními. Pokud můžete, naplánujte si tuto aktivitu na neděli – v neděli je totiž velká část cesty uzavřena pro auta a jízda na kole je tedy příjemnější. A navíc se v neděli koná trh Marché Bastille! Co si tak nakoupit pár ingrediencí pro piknik?

Až sem se dá dojet na tandemových kolech podél kanálu Saint Martin
Foto: Až sem se dá dojet na tandemových kolech podél kanálu Saint Martin (foto Katka Mikulková)

Samotná jízda na tandemovém kole děti neunaví, šlapat musí především rodiče. Vezměte je tedy na procházku visutými zahradami. V tomto parku potkáte především místní; turisté o něm zatím moc nevědí. Francouzsky „Promenade plantée“, tyto zahrady byly vytvořeny na základech bývalé železniční trasy a vedou až na náměstí Bastilly. 1,5 km dlouhá procházka nabízí zajímavé výhledy do okolních čtvrtí, nemluvě o apartmánech Pařížanů, kteří bydlí podél promenády.

Visuté zahrady aneb Promenade planté (foto Katka Mikulková)
Foto: Visuté zahrady aneb Promenade planté (foto Katka Mikulková)

Návštěvu Eiffelovky si můžete nechat i na večer. Večer je totiž nejen krásně nasvětlená, ale dokonce i bliká! Vezměte dětem pár magnetů, ať si vyzkouší, zda je Eiffelova věž opravdu ze železa! Výhledy z noční Eiffelovky jsou nádherné a za jasného počasí dohlédnete poměrně daleko. Nahoře nejsou žádné skleněné panely, které by dělaly na fotkách nehezké odlesky. Ale nejlépe si vstupenky zajistěte předem! Eiffelovka je populární a fronty tomu odpovídají.

Den 3: Loď Batobus, Louvre a Notre Dame

Pro dny, kdy si nejste jistí počasím, je nejlepší si vyrazit na loď, a ne jen tak ledajakou! Loď Batobus má zastávky v centru podél řeky Seiny. Pluje kolem všech hlavních památek až k botanické zahradě a zoo a pak se otočí a pluje zpět. Na kterékoliv zastávce můžete vystoupit, pokochat se, a nasednout pak na další loď. Jízdenky se prodávají na jeden či dva dny. Lodě Batobus jsou zakryté a celé prosklené. Na vše tedy uvidíte, a zároveň vás ochrání před vrtochy počasí.

Můžete například vysednout u Notre Dame a zavzpomínat na legendu o Quasimodovi. I nalézt nultý bod Paříže je zábava! Pak se vydejte k Louvru přes Latinskou čtvrť – po cestě se dá obdivovat nejstarší strom Paříže, nejužší ulička a taky tzv. Bukinisté – tradiční prodejci použitých knih, kteří stavějí své malé stánky podél Seiny už po staletí.

Umělecké okolí katedrály Notre Dame
Foto: Umělecké okolí katedrály Notre Dame (foto Katka Mikulková)

Nebojte, s Louvrem jsme se nezbláznili! I do tak nepravděpodobného místa, jakým se muzeum Louvre bezpochyby zdá být, se děti hodí. Vezměte je na misi, na lov Louvrem! Takže zatímco se děti zabaví hledáním uměleckých kousků, vy si budete moci vše projít, a zároveň se vám žádný člen neztratí z dozoru. Pokud na tom vyloženě netrváte, vynechte Monu Lisu úplně. Tohle je recept jak si užít Louvre na rodinném výletě, poznat Louvre, zhlédnout umění, ale to bohatě stačí. Nemusíte vidět každý obraz, co zdi Louvru zdobí.

Jako odměna pro děti za zdolání Louvru poslouží čokoládový obchůdek. Máme na něj doporučení od místních – Café Angelina. A nezalekněte se ani fronty, opravdu to stojí za to!

Když vám ještě vyjde čas, naskočte zase na Batobus a nechte se odvézt do botanických zahrad. Zoo je hned vedle a tím se naskýtá další aktivita pro celou rodinu. Ne že by pařížská zoo byla tolik unikátní, ale dětem je to stejně jedno!

Zeď
Foto: Zeď "Je t'aime" ve čtvrti Montmartre (foto Katka Mikulková)

Den 4: Disneyland!

A na poslední den nechte výlet do Disneylandu! Je tam co dělat celý den a ke konci dne navíc i opadnou davy a fronty na atrakce se zkrátí. Večer Disneyland osvítí světelná show. Děti se příjemně utahají a cestu vlakem zpět do Paříže pravděpodobně prospí.

Paříž je ideální destinace na prodloužený víkend s dětmi. Vše se ale musí dobře naplánovat. Pokud se na to sami necítíte, obraťte se na Travelove – cestovatelský projekt založený dvěma sestrami, které ví, jak pracné cestování s dětmi občas dokáže být. Proto rozjely Travelove, aby mohly rodiny cestovat a zároveň si společně strávené chvilky užít bez stresu z plánování a hledání. To vše za ně totiž udělá tým nadšenců do cestování z Travelove.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 6 500 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie