Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Francie - poznávání regionů

SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK - Poznala jsem některé regiony Francie, které, ačkoli jsou součástí jedné země, vyznačují se i různými kulturními nebo přírodními rozdíly. Každá část Francie je jiná, poznala jsem Provence, které místní lidé nazývají Côte d´Azur(Azurové pobřeží), kde vládne sluníčko a veselá nálada.

Poznala jsem Akvitánii, kde je naprostý klid a nádherná příroda, hlavně divoké moře a Paříž, kde poznáte rozdílné kultury a mnoho monumentů včetně Eiffelovy věže. Každý rok jsem se jela podívat do určité oblasti, nejvíce času jsem strávila, co se zájezdů nebo jazykových kurzů týče, v Paříži.

V Paříži bylo mnoho lidí rozdílných kultur, takže pokud chcete poznat mnoho kultur, určitě se sem podívejte. Jednou, kousek od Eiffelovy věže jsem nejednou uslyšela hudbu El condor pasa. Šla jsem za tóny hudby a spatřila jsem indiánskou rodinu se stánkem. Bylo to moc krásné, muž, žena a dvě děti. Zatímco muž hrál na hudební nástroje, žena se starala o děti a zároveň prodávala výrobky. Požádala jsem ji, jestli si mohu vyfotit malého chlapečka, což mi dovolila. Při otázce, odkud pochází, jsem se dozvěděla, že jsou původně z Ekvádoru, ale bydlí ve Španělsku. Byli to velmi příjemní lidé.

Francie, poznávání regionů - Eiffelova věž
Foto: Eiffelovka

Co se týče kultury mimo známou Eiffelovu věž nebo Vítězný oblouk, jsem navštívila také Museum du quai Branly, což se vztahuje na historii a kulturu všech kontinentů. Byla tam zároveň i putující výstava mayského umění z Guatemaly. Dalším krásným muzeem bylo muzeum Guimet, které se týká výstavy asijského umění. K vidění tu byly sošky a krásné historické nádoby.

Navštívila jsem také Akvitánii. Víc než historické památky mi tady zaujaly ty přírodní. Krásné vysoké skály, které se vyjímaly a byly naprosto nepřehlédnutelné. Velmi mě zaujal vrcholek jedné skály, z kterého byl naprosto úžasný výhled. Jinde jsem si zase sedla v klídku u řeky. Bylo to nádherné. Sedět v klidu, na sluníčku a u řeky,naprostá pohodička.

Další den jsme se zájezdem jeli do jedné vesničky. Byl tam klid, žádný ruch, nejspíš jsme v tu chvíli byli v té vesničce jediní turisté. Pak jsem se šla projít za vesnici, kde byly vidět koně. Ačkoli to bylo v západní Evropě, lidé tam žili v klidu, což mi zaujalo. Nikdo nikam nespěchal, vládla tam naprostá pohoda. Prostě klidná vesnice.

Francie, poznávání regionů - Pohoda francouzského venkova
Foto: Pohoda francouzského venkova

Jiný rok jsem poznala La Provence. Bylo tu hodně slunečno a co se mi tady hodně líbilo, bylo to všudypřítomné sluníčko a veselá nálada. Skoro na každém rohu se na trzích prodávaly čerstvé ryby a sýry, točená zmrzlina anebo palačinky, kterým místní říkají crepes.

Líbilo se mi chození u moře. Na pláži také byly překrásné kamínky. Co mi bavilo, bylo pozorování moře. Při tom se vaše mysl zklidní. Najednou nikam nepospícháte, jen pozorujete moře a jste v klidu. Je to příjemný okamžik... (Jen pozor, pokud jste se vydali na poznávací zájezd, abyste pak nemuseli honit autobus!)

Francie, země mnoha kultur, přesto stále stejná a zároveň rozdílná. Však to,co je na ní nejkrásnější-pohodoví lidé a rozmanitá příroda, dotváří tuto poklidnou atmosféru, ze které se máme co učit.

Autor: Alice Karolína Ailová 

Tento článek je zařazen do čtenářské soutěže o zajímavé ceny. Hlasovat pro tento článek můžete od 1.9. 2013.

Hlavní partner soutěže

CK TILIA
Specialista na poznávací zájezdy do Izraele a Jordánska a na léčebné a relaxační pobyty u Mrtvého a Rudého moře. Okruhy po nejzajímavějších místech biblické země, po stopách legend, zázraků, záhad a tajemna. Zajištění letenek, transferů a ubytování v Izraeli. Dále taky poznávací okruhy na Srí Lance a v Maroku. CK Tilia nabízí i pronájem obytných motorových lodí na více než dvaceti základnách v západní a jižní Evropě. Plavby po kanálech a řekách ve Francii a Itálii. Loď si řídíte sami.

Další partneři

CK Osvěta
Originální lázeňské pobyty na ostrově Ischia - každý týden spojte koupání v moři a v termálních bazénech, možnost výletů (Vesuv, Pompeje, Capri...). Dále pobyty na ostrovech Procida, Sicílie a Lipari. Poznávací zájezdy po celé Evropě, lázeňské a wellness pobyty, eurovíkendy, exotika.

Switzerland Tourism
Národní turistická centrála, která celosvětově propaguje Švýcarsko. Jsme k dispozici organizátorům cest do této země, poskytujeme informace médiím. Odpověď na většinu dotazů najdete na www.MojeSvycarsko.com, kde si můžete naplánovat dovolenou, cyklovýlet nebo horskou túru podle vašeho přání.

Sport-live.cz
Online prodej sportovních potřeb za atraktivní ceny. Specialista na koloběžky pro děti i dospělé. Půjčovna a servis koloběžek. Nadstandartní služby s dlouholetou tradicí.

China Tours
Také zvažujete poznávací zájezd do Asie? Jak ale zvolit ten správný? Rada zní: vybírejte nejen podle ceny, ale i podle programu, kvality průvodců a pověsti cestovní kanceláře. Například oceňovaná CK China Tours klade důraz právě na špičkové průvodce, malé skupinky a kvalitní služby.

CK Fede
Specialista na Itálii - letecky Ischia, Sicílie, Chorvatsko - letecky Lopud, Maltu, Portugalsko - letecky Madeira. Široká nabídka ubytování v apartmánech, penzionech, hotelech 2*, 3* a 4* s bazénem a wellness. Cyklistické zájezdy po Evropě, letní pobyty na horách, lyžování v Dolomitech.

Restaurace a penzion Angusfarm
Unikátní restaurace u Plzně (cca 40 km), kde se klade velký důraz na původ surovin - využití lokálních a farmářských produktů, zejména nabídka steaků a hovězích specialit plemene Angus z rodinné farmy. Můžete zde navštívit farmu, uspořádat školení a ubytovat se v klidném venkovském prostředí.

Novasol
Zprostředkováváme ubytování v soukromí v 26 zemích Evropy. Objednejte si jeden z našich rekreačních objektů a pronajměte si rybářské chaty, horské chalupy, apartmány a vily s bazény v Chorvatsku, Norsku, Itálii, Francii, Maďarsku, Česku a dalších destinacích.

CK Máj
Dovolená v mnoha zemích nejen Evropy. Kromě pobytových zájezdů, včetně speciální nabídky do krásného letoviska Sivota (západní pobřeží Řecka), také lázeňské pobyty, jednodenní i vícedenní poznávací zájezdy, lyžařské a letecké zájezdy, zájezdy na přání, autobusová doprava pro skupiny...

CK SBV Trading
Dlouhodobě organizujeme pronájem apartmánů a pobytové zájezdy u Jadranu: Chorvatsko - ostrov Pag a Igrane na Makarské riviéře, severní Itálie - letovisko Caorle. Nabízíme i pobyty v horách - Lago di Garda v Itálii a Kaprun v Rakousku.

 

t

Článek byl zobrazen 7 428 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie