Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lyžařská oblast Saint François Grand Domaine nabízí vše, co potřebujete

Jen pár kroků z údolí Madeline a 12 km od nejbližší dálnice se rozprostírá lyžařské středisko Saint François s působivým výhledem na horský masiv Belledone v Oisans a na nejvyšší horu v západní Evropě Mont Blanc. Saint François spolu se sousedním střediskem Valmorel tvoří lyžařskou oblast Grand Domaine.

Je to přátelský lyžařský resort, který nabízí vše, co potřebujete: vynikající sněhové podmínky a široké otevřené sjezdové tratě vhodné pro začátečníky i zkušené lyžaře. Grand Domaine zabírá místo mezi údolími Maurienne a Tarentaise a nabízí 160 km značených tratí pro všechny styly. Pro milovníky běžeckých stop je zde areál Grand Coin Nordic situovaný 12 km od Saint François Longchamp. Tento areál disponuje 40 km značených tras vedoucích borovicovým lesem. Moderní infrastruktura poskytuje návštěvníkům mnoho aktivit a služeb, které uspokojí celou rodinu, od dětí až po prarodiče. Pokud hledáte aktivní dovolenou na lyžích, Saint François splní všechna vaše očekávání.

Aktuální nabídka lyžařských zájezdů do Saint François zde

lyžování ve Francii

Lyžování

Lyžařska oblast Grand Domaine se rozprostírá na ploše 3 600 hektarů a tvoří ji 90 sjezdových tratí (8 černých, 19 červených, 39 modrých a 24 zelených) s 54 lanovkami a vleky. Jsou tu 4 kabinkové lanovky, 14 sedačkových a 36 vleků. Pro umělé zasněžování se používá více než 300 sněhových děl. Nabídka sjezdovek je zde opravdu mnohostranná a čítá 165 km tratí. Mírné a rozlehlé svahy pro lehké až středně těžké sjezdy, lesní průseky s mírným klesáním pro začátečníky, strmé svahy pro pokročilé a profesionální lyžaře i skvělé zázemí pro snowboardisty (snowpark, funpark, halfpipe, jumps, snowskate, boardercross). Návštěvníci ubytovaní v Saint Francois maji možnost vybrat si ze dvou typů skipasů – Saint Francois či Grand Domaine (Saint Francois-Valmorel).

lyžování ve Francii

Ceny skipasů v Saint Francois začínají na 34 EUR za den. Šestidenní skipas můžete zakoupit za 170,50 EUR. Doporučujeme však zakoupit skipas vztahujici se na celou oblast Grand Domaine – jednodenni za 43 EUR a šestidenní pořídíte za 218 EUR. Středisko nabízí výhodné dětské, juniorské a seniorské skipasy. Děti mladší 5 let a senioři nad 75 let dokonce lyžuji zdarma.

Ubytování

Možnosti ubytování v Saint Francois široké. Ubytování je zde v nadmořské výšce 1 450 nebo 1 650 m n. m. Výhodnější polohu ubytování nabízí Saint Francois Longchamp (1 650 m n. m.), kde si můžete vybrat z desítek rezidencí. Výhodou, kterou ocení všichni lyžaři, je zcela jistě jejich vzdálenost od lyžařského areálu. Všechny ubytovací kapacity jsou v pěším dosahu lanovek (maximalně 500 metrů). Ubytování je nabízeno ve studiích (zpravidla jeden pokoj) a apartmánech (jeden a více pokojů) rozdílné kategorie. Vybírat můžete z 2 – 4* rezidencí. Studia a apartmány jsou vybaveny kuchyňským koutem a socialním zařízením. Součástí některých rezidenci je zázemí jako například bazén, sauna, whirlpool... Středisko disponuje také hotely a pensiony, ve kterých je však ubytování poněkud dražší. Ceny se pohybují od 300 EUR za šestilůžkový apartmán (týdenní pronájem včetně spotřeby vody, elektřiny a topení). Cena ubytování v 3* hotelu s polopenzí začíná na 95 EUR za osobu a noc.

lyžování ve Francii

Restaurace

Po vydatném dni stráveném na lyžích je třeba nabrat energii na další pobyt. A jak jinak než dobrým jídlem. Restaurace jsou zde menší avšak velmi útulné s příjemnou a vždy usměvavou obsluhou. Své menu si zde vybere určitě každý. Restaurace nabízejí vše od hamburgerů, přes pizzu, palačinky, steaky až po typické alpské speciality. Francouzská kuchyně překvapí svou jednoduchostí a vyváženými chutěmi. Žádný návštěvník by neměl odjet, aniž by ochutnal některou z místních specialit, mezi které se řadí Fondue – směs sýrů s bílým vínem, do které se namáčejí kousky bagety, Tartiflette – vydatný zapečený pokrm z brambor či Raclette – roztavený sýr švýcarského původu z nepasterovaného mléka podávaný s bramborami vařenými ve slupce a savojskými uzeninami. Sladkou tečkou za vydatným menu zcela jistě bude borůvkovy kolač – Tarte aux myrtilles, který je pro region Rhone-Alpes typický. Pokud chcete přeměnit svůj oběd či večeři na „obřad“, neopomeňte na výborné savojské bílé víno. Obsluha vám ochotně pomůže vybrat to pravé víno k vašemu jídlu.

lyžování ve Francii

Ostatní vyžití

Relaxační areál Forum des Eaux v centru Saint Francois Longchamp nabízí bazén, sauny, hammam, jaccuzi, kluziště, bowling a lounge bar. Toto relaxačni centrum vybudoval na konci roku 2010 čtyřnásobný vítěz Tour de France Bernard Hinault ve spolupráci s týmem doktorů a fyzioterapeutů. Středisko dále nabízí výlety na sněžnicích, psích spřeženích, skútrech, paragliding a mnoho dalšího.

Doprava

Cesta autem z Prahy je dlouhá cca 1 130 km, dálniční poplatky stoji 40 EUR. Možná je cesta vlakem, nejbližši nadraži od Saint Francois je 12 km vzdalene Saint-Avre-La-Chambre, nebo letecky, nejbližší letiště je Chambéry 81 km od střediska.

lyžování ve Francii

CK Beta-tour nabízí lyžařské zájezdy do Saint Francois již od 9 000 Kč/osoba.
V ceně je osmidenní skipas Grand Domaine, 7x ubytovani a doprava luxusnim autobusem.

CK Beta-tour

Vojtěšská 8
110 00  Praha 1 - Nové Město
Tel. 224 214 403, 777 292 524

Text: Beta tour
Foto: Saint Francois

saint-francois

 

Další články Beta tour
La Norma - útulný lyžařský areál v Savojských Alpách
Espace Lumiére - největší lyžařský areál jižních Alp

 - PR článek -

Článek byl zobrazen 4 677 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie