Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

MSC GRANDIOSA - nová loď na výletních plavbách s RIVIERA TOUR

MSC Grandiosa byla postavena v Chantier de l´Atlantique v Saint-Nazaire ve Francii. Jedná se o jednoho ze světových lídrů ve stavbě výletních lodí. Předána do rukou MSC byla dne 31. 10. 2019. Slavnostní předání nejnovější vlajkové lodi společnosti MSC Cruises a jedné z ekologicky nejvyspělejších lodí na moři, se uskutečnilo za přítomnosti předsedy skupiny MSC - Gianluigi Aponte.

Brzy ráno proběhla druhá důležitá milníková událost s tradičním řezáním první oceli a pojmenováním první lodi světové třídy MSC Europa výkonným předsedou společnosti MSC Cruises -Pierfrancesco Vago. MSC Europa je první z pěti výletních lodí poháněných zkapalněným zemním plynem (LNG) a první loď LNG, která má být postavena ve Francii. Tyto dvě události představovaly další důležitý krok vpřed v dlouhodobém závazku společnosti MSC Cruises životnímu prostředí.

MSC GRANDIOSA je třetí lodí inovativní generace Meraviglia, a první ze třídy Meraviglia-Plus. Má více kajut, větší společenský prostor. Dále nabízí promenádu dlouhou 98,5 metrů, nad níž se rozprostírá LED obloha. 14 veřejných palub Grandiosy bude představovat témata evropských malířů.

Slavnostní křest lodi se tentokrát uskutečnil 9. 11. 2019 v Hamburku ve velkolepém modrém stylu, který znázorňuje další směřování a cíle plavební společnosti MSC Cruises- „Blue Line“ zaměřující se především na ochranu životního prostředí. Jsme velmi rádi, že RIVIERA TOUR mohla být součástí této významné události včetně speciálního koncetru v Hamburské filharmonie, kterou na počest této události dirigoval syn slavné herečky Sofie Loren, která ve finále pokřtila i novou loď MSC GRANDIOSA. Nás v RIVIERA TOUR velmi potěšila skutečnosti, že celý slavnostní koncert zakončilo mistrovské dílo Bedřicha Smetany – Vltava.

Aktuální nabídku plaveb lodí s delegátem najdete na stránkách RIVIERA TOUR

MSC Grandiosa

Základní technické údaje lodi:
Čistá váha: 181.541 tun
Počet posádky: 1.704
Délka: 331m
Šířka: 43m
Výška: 67 m
Počet pasažérů: 6 334
Počet kajut: 2.440
Maximální rychlost: 22,2 uzlu

MSC Grandiosa

10 důvodů proč cestovat MSC Grandiosou

1. Více než 300 let zkušeností a praxe se projevuje v zacházení a péči o klienta. Snaží se pečovat o klienty k úplné spokojenosti.

2. Procházka MSC Grandisou je fascinující. Elegantní interiérový design, dotažený do těch nejmenších detailů, Vám otevře zcela nový pohled na loď. Interiéru dominuje křišťálové schodiště Swarovski a nejdelší Led kopule nad promenádou uvnitř lodě.

3. Ambicí MSC Grandiosa je učinit z Vaší cesty jedinečný a nezapomenutelný zážitek, proto Vám doporučuji vyzkoušet kulinářské speciality ve 12 restauracích. Jeden z deseti nejlepších kuchařů na světě, Harald Wohlfahrt, vytvořil speciální menu, které se podává vždy 1 večer v týdnu v A La Carte a v MSC Yacht Club.

4. MSC Grandiosa pořádá dvouletou výstavu umění „Degas Danse Dessin“ od světoznámého pařížského umělce Edgara Degase. Rodina Aponte osobně vybrala jeho 26 originálních kreseb a vy si je můžete prohlédnout v L´Atelier Bistrot.

5. MSC Yacht club nabízí svým klientům novou dimenzi námořního luxusu. Klienti zde naleznou pohodlí v Royal Suitech, stylovou palubu s vlastním bazénem, whirpoolem, sluneční terasou a barem, dále Lounge s all inklusive gastronomií. K tomu všemu 24 hodinovou službu personálu.

6. Na palubě se nachází nejnovější digitální technologie „MSC for me“. S touto aplikací můžete relaxovat u bazénu, a zároveň mít přehled o všech událostech na palubě. Také na Vás čeká ZOE – váš osobní virtuální pomocník na palubě lodi. Dokáže odpovědět na Vaše dotazy v 7 různých jazycích. Můžete si přes aplikaci rezervovat stůl na večeři, show v divadle nebo fakultativní výlety.

7. MSC Cruises se zavázala k udržitelnosti životního prostředí. Každá nová loď posouvá úroveň udržitelnosti o kousek výš. Používání inovativních technologií pomáhá minimalizovat a nepřetržitě snižovat dopad na životní prostředí. MSC Grandiosa vyniká tím, že spotřebuje o 28 % méně paliva na cestujícího na plavbě oproti lodím třídy Fantasia.

8. Na MSC Grandiosa vystupuje světově známý Cirque du Soleil. Na palubě Vám budou k dispozici 2 různá představení.

9. Po letech zkušeností Vám MSC nabízí ty nejlepší služby, které hosté MSC Grandiosa potřebují. Můžete si odpočinout v balijských lázních, užít si kultury na jednotlivých palubách a Vaše děti se mohou bavit v 5 různých dětských klubech. S MSC úzce spolupracují např. značky Chicco nebo Lego, pro děti jsou tak k dispozici aktivity, hřiště a zábava.

10. V České republice je největším autorizovaným prodejcem plaveb CK RIVIERA TOUR, která za svou dlouholetou spolupráci výhradně s plavební společností MSC CRUISES získala dominantní postavení na trhu výletních plaveb MSC Cruises v ČR. RIVIERA TOUR zabezpečuje plavby s dopravou do přístavu a službami delegáta cestovní kanceláře nejen na palubě lodi, ale i v jednotlivých destinacích.

MSC Grandiosa se stane novou vlajkovou lodí MSC Cruises a největší lodí ve flotile, která nabízí dosud nejbohatší řadu zařízení a služeb. S 11 restauracemi, 21 bary a salonky, prvotřídní zábavou, autentickou středomořskou promenádou v srdci lodi a spoustou dalšího, je loď opravdu ideální lodí pro každého hosta. Největší přednosti této lodě jsou ekologické technologie, aplikace „MSC for me“ a „ZOE“, vynikající možnosti stravování, dvě zcela nové představení Cirque du Soleil – Cosmos a Exentricks na moři, a luxusní MSC Yacht Club.

MSC Grandiosa

Ale to není vše. MSC Grandiosa nabízí bezprecedentní kombinaci umění na luxusní plavbě. To, co je obvykle obdivováno v uměleckých galeriích světa, vás čeká poprvé na palubě lodi ve dvouleté výstavě nazvané „Degas Danse Dessin“ světoznámého pařížského umělce Edgara Degase. Přestože je Degas slaven jako jeden z největších impresionistů, je známý pro svůj vlastní styl malby a sochařství. Jedním z oblíbených témat francouzského mistra je balet. Na MSC Grandiosa bude umístněno 26 obrazů, které osobně vybrala rodina Aponte.

Zaměřeno na mladé

Každý rok společnost MSC vítá na palubách svých lodí více než 350 000 dětí. Děti mají k dispozici program, který nabízí stovky hodin zábavy za týden. Až 700m prostoru vyhrazeného pro děti různých věkových skupin, dále aquaparky, místnosti s virtuálními hrami a další. Matteo Mancini, manažer zábavy pro děti MSC Cruises řekl, že počet dospívajících dětí, které cestují s MSC ve věku 13-17 let tvoří 40% všech mladých hostů. Právě to vedlo k vytvoření nových aktivit pro mládež. Plavby pro rodiny s dětmi jsou i v nabídce CK RIVIERA TOUR.

MSC Grandiosa

Nově společnost MSC zavádí 3 nové aktivity pro vlajkovou loď MSC Grandiosa.

MSC Dance Crew

Jedná se o zbrusu nový soutěžní zážitek. Týmy mladých bojují o to, aby vyhráli taneční titul.

The Drone Academy

Koná se v areálu Sportsplex MSC Grandiosa. Jedná se o robotický štafetový závod, který ožívá v noci díky fluo efektům a zářícím robotům. Mládež je proškolena na pilotní dovednosti dronů a navigují je přes 15 překážek v nejrychlejším možném čase. Tuto aktivitu MSC vytvořila s londýnskou agenturou The Department, která se specializuje na vytváření divadelních produkcí.

Spy Mission

Zde dochází k prolínání hranic mezi realitou a fikcí. Dospívající děti jsou udiveny mnoha scénami, které se odehrávají po celé lodi, a jejich úkolem je, aby sledovali stopy a vyřešili záhadu a získali tak řadu z cen MSC Cruises.

MSC For Me

Je vícekanálový digitální program, který umožňuje hostům komunikovat s lodí i personálem, kdykoli a kdekoli, aby docházelo ke zlepšení servisu. Od zavedení v roce 2017 na palubě lodi MSC Meraviglia, došlo k několika inovativním změnám. V březnu 2019 byla představena aplikace ZOE, první virtuální osobní pomocník na palubě lodi. Spolu s apliakcí ZOE představila plavební společnost MSC Cruises řadu nových digitálních inovací zaměřených na hosty:

Před-registrace platební karty
Předběžná registrace kreditní karty prostřednictví aplikace. Umožní klientům zaregistrovat svoji platební kartu již dopředu a nemusí ztrácet čas na své dovolené.

Friends and Family locator
Nová placená služba pro rodinu nebo přátelé, kteří cestují spolu, si mohou zakoupit speciální náramek „MSC for me“ s funkci Bluetooth. Dle aplikace pak na mapě zjistí, kde se členové nachází. Služba již byla zavedena v roce 2017, ale pouze pro rodiče, aby sledovali polohu svých dětí na palubě.

Chat MSC For Me
Hosté nyní mohou komunikovat navzájem prostřednictvím aplikace, aniž by museli mít zakoupen internetový balíček. Pokud chcete začít chatovat, stačí naskenovat QR kók v aplikaci a začít komunikovat s ostatními.

Životní prostředí

Pierfrancesco Vago, výkonný předseda společnosti MSC Cruises, uvedl: „Společnost MSC Cruises od svého počátku dbá na životní prostředí a způsoby, jak minimalizovat a neustále snižovat naši ekologickou stopu na moři pomocí inovativních, špičkových a účinných technologií v celé naší flotile. S každou novou lodí snižujeme vliv na životní prostředí a naším konečným cílem jsou operace s nulovými emisemi. MSC Grandiosa nás posune o další významný krok vpřed v této naší vizi do budoucnosti.“

MSC Grandiosa, která byla pokřtěna v německém Hamburku dne 9. listopadu, bude představovat systém SCR, který díky pokročilé technologii aktivního snižování emisí pomáhá snižovat oxidy dusíku o 90%. Oxid dusičitý z provozu motoru se odvádí pomocí katalyzátoru - zařízení s vysokou hustotou vyrobené z ušlechtilých kovů - a přeměňuje oxid dusičitý na dusík a vodu, což jsou neškodné sloučeniny. Loď bude rovněž vybavena systémem AWT nové generace. Díky velmi jemné filtraci prochází odpadní voda z MSC Grandiosa komplexním procesem čištění, který ji přeměňuje na téměř stejně kvalitní vodu, jako je z vodovodu. Systém splňuje tzv. „Baltský standard“ a zpracovává odpadní vody na vyšší úroveň než většina standardů pro nakládání s odpady dostupných ve městech po celém světě.

Příští vlajková loď společnosti MSC Cruises bude proto dodržovat nejpřísnější ekologické normy na světě stanovené Mezinárodní námořní organizací (IMO), což povede v těchto oblastech k téměř nulovému dopadu. To také umožní certifikaci MSC Grandiosa pro provoz v delikátním prostředí, jako je Baltské moře a Aljaška.

MSC Grandiosa je také vybavena energií z „pobřeží na loď“, která spojuje výletní lodě v kotvišti s místní energetickou sítí přístavu, aby se dále snížily emise do ovzduší v přístavu. Toto je funkce, která je široce dostupná v celé flotile nových lodí MSC Cruises od roku 2017.

Jsme opravdu hrdi, že CK RIVIERA TOUR je dlouholetým a stabilním partnerem plavební společnosti MSC CRUISES a můžeme tak našim klientům v České republice a na Slovensku zprostředkovávat fantastické dovolené na nových lodích MSC CRUISES.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 7 265 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie