Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Val d Isére a Tignes – francouzská království lyžování

Francouzské zimní středisko Tignes je rájem pro lyžaře z celé Evropy a řadí se mezi nejlepší lyžařská centra na světě. Val d Isére, původně stará horská osada, se během desetiletí proměnila v monstrózní lyžařské centrum se špičkovými sjezdovkami a vybavením. Celkem 300 kilometrů sjezdovek s 97 lanovkami a vleky čeká na své lyžaře…

Dvě rozdílná města, dvě rozdílné dovolené

Nejlépe uděláte, pokud se do těchto míst vydáte od ledna do února. Kopce okolo jsou pokryté bezvadným prašanem a díky tomu budete mít z lyžování opravdový požitek. Centrum Val d Isére je od Tignes odděleno horami, mezi kterými se dá projet. Je to malé městečko se dvěma tisíci obyvatel, plné společenského vyžití. Najdete zde řadu oblíbených restaurací a klubů. Výborně se najíte v restauraci La Ferme v části Lavachet s místními specialitami fondue. V pivním baru Saint Jacques v centru Val Claret můžete ochutnat 8 druhů piva. Levně se dá poobědvat v samoobslužné restauraci Panoramic na horní stanici lanovky Grande Motte. Ubytování poskytuje celkem 30 hotelů s více než 15 000 lůžky. Tignes je určeno spíše pro zapálené lyžaře, kteří brázdí sjezdovky od rána do večera. Ostatní zábavy si tu ale moc neužijete.

Sjezdovat od rána do večera? Proč ne!

Nabídka sjezdovek a vleků je v těchto končinách snad nekonečná. Nejlépe proto uděláte, vyrazíte-li na jednodenní výlet po nejkrásnějších sjezdovkách. Pomocí skibusů a lanovek vyjeďte na sedlo Palet. Zpátky sjeďte po modré sjezdovce Carline. Podzemní lanovkou se dostanete k restauraci Panoramic a pokud budete mít chuť, pokračujte až na ledovec Grande Motte.  Z restaurace sjedete dolů „bez potíží“ po červené sjezdovce Double M., kde se jezdí ženské obří slalomy Světového poháru.

Desítky sjezdovek uspokojí každého lyžaře

Dalším z výletů se konečně podíváte do lyžařského centra Val d Isére. Lanovka Bollin vás vyveze na hřeben Toviere, odkud sjedete bez problémů dolů do střediska. Cestou minete nebo můžete rovnou projet závodní trať pro jízdu v boulích. Ve čtvrti Daille se nachází další podzemní lanovka, která vás vyveze na Bellvarde. Odtud vedou dvě červené sjezdovky Orange a OK. Nad Bellevardem spatříte velký sněhový kotel s několika lanovkami a širokými sjezdovkami. Toto místo je vhodné pro začátečníky. Zkušení jezdci odtud mohou vyrazit po černé sjezdovce Face (jel se po ní olympijský sjezd).

Sjezdovek v těchto lyžařských centrech je zkrátka požehnaně. Můžete okusit novou lanovku Leissieres, vyvést se dá i na vrchol Percee se čtyřkilometrovou černou sjezdovkou Sache a mnoho dalších. Ze všech zákrutů těchto míst vás spolehlivě dostane některá z desítek lanovek a skibusů.

A co ceny? Maličkost!

Jedním z prvních poplatků, který zaplatíte, je parkovné. Týdenní taxa se pohybuje okolo 65 Eur. U přehrady ve vesnici Boisses zaparkujete zdarma. Permanentka je jednou z nejdražší části vaší dovolené. Stojí několik tisíc korun a na ztráty bohužel není brán zřetel. Třeba se ale najde někdo, kdo vám ji mile rád vrátí. Příjemným dopravním prostředkem je skibus, který je v obou zimních střediscích zdarma. Vyjíždí okolo sedné hodiny a poslední chytíte v jednu hodinu ráno.

Lyžování pro všechny

Francouzská lyžařská centra Val d Isére a Tignes jsou doslova rájem lyžařů na zemi. Tu svou sjezdovku si zde najde opravu každý. Jste profesionál nebo amatér? Na oboje jsou zde dobře připraveni. A nezapomeňte si s sebou vzít fotoaparát. Zimní krajina je zde obzvláště úchvatná.

Článek byl zobrazen 7 883 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie