Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Espace Lumiére - největší lyžařský areál jižních Alp

Jedno z nejjižněji položených lyžařských areálů Francie zvané Espace Lumiére se z úrovně 1 400 m tyčí až k nadmořské výšce 2 600 m. Toto lyžařské středisko se nachází jen 150 km od Středozemního moře, díky tomu je zde dostatek slunečních dnů a proto i jeho název zní v překladu Místo světla.

Oblast Espace Lumiére je tvořena středisky: Val d´Allos 1400, Val d´Allos 1800 a Pra Loup. Val d´Allos 1800 je tvořeno třemi vesničkami Val d´Allos - La Foux, Le Seignus a Le Village. Nejlepší výchozí pozici pro podnikání výletů na obě strany v rámci skipasu Espace Lumiére nabízí část Val d´Allos - La Foux, která je se střediskem Pra Loup propojena systémem lanovek a vleků a s částí Val d Allos 1400 zase skibusy, které jezdí 4x denně. Lyžařský areál nabízí 180 km sjezdových tratí všech obtížností a stylů. Nejdelší sjezdovkou je Olympique (6 km) s převýšením 800 m a nejtěžší La Séolane s délkou 2 km a převýšením 600 m. Vzhledem k převaze červených a modrých sjezdovek jsou zde ideální podmínky pro začátečníky a dorost. Vedle sjezdovek jsou zde také snowparky, běžecké trasy i tratě pro sněžnice a mnoho příležitostí pro freeride.

Aktuální nabídka lyžařských zájezdů do Val d'Allos

Espace Lumiére

Val dAllos - La Foux nabízí vedle příjemného klimatu s mnoha slunečními hodinami také útulnou atmosféru tradiční lyžařské vesničky. Všechny budovy tohoto malého zimního střediska odpovídají typickému regionálnímu stavebnímu stylu s množstvím dřeva a kamene a tvoří perfektní kulisu pro odpočinkovou lyžařskou dovolenou v domácí atmosféře. Val d'Allos se může pyšnit vyznamenáním „Famille Plus Montagne“, takže s oblibou zde tráví zimní dovolenou především rodiny s dětmi, pro které je zde velmi bohaté zázemí a rozsáhlá nabídka služeb. 

Komfortní rodinná dovolená

Jesle srdečně vítají nejmenší děti do 3 let. Školka je pro mladé hosty od 3 let. A v dětském klubu se potkávají 6-12-letí. Lyžařský dorost od 4 let se navíc může přihlásit do lyžařské školy. Na místě je možné zapůjčit si dětské kočárky a dětská nosítka, takže si nemusíte vozit vlastní. Také ohledně skipasů se mohou rodiny těšit na speciální nabídky. Děti ve věku do 5 let dostanou skipasy zdarma a pro rodiny od 4 osob tu jsou zvláštní zlevněné rodinné skipasy. Ještě k tomu se mohou rodiče rozhodnout pro speciální balíčky, které kombinují skipasy, lyžařské lekce a opatrování dětí.

Espace Lumiére

Volný čas

Také volný čas ve Val d'Allos - La Foux je zaměřen hodně na malé lyžaře. Na programu lyžařské stanice jsou během celé sezony speciální akce pro rodiny, jako například putování se sněžnicemi pro děti. Dále se zde nabízí venkovní dětské hřiště, sáňkovací dráha a takzvané Ludothéque, což je jakási dětská herna. Zde si v hracím centru můžete zapůjčit hry buď jako v knihovně, nebo je můžete hrát přímo na místě. Praktické je, že se většina těchto zařízení pro rodiny a děti nachází v turistickém centru Maison de la Foux.
Milovníci snowboardu

Na snowboardisty čekají ve sjezdařském areálu Val d'Allos - La Foux hned dva snowboardové parky, na které se pohodlně dostanete sedačkou. Jsou to South Park u vleku Aiguille s raily, boxy a slopestyle a Rider Park v oblasti sjezdovky Roche aux Fées s boulemi a jumpy. Třetí funpark a dalších pět crossových tras se nachází v lyžařské oblasti Pra Loup.

Espace Lumiére

Ubytování

Ubytování je zde typické pro lyžování ve Francii, tedy nečekejte žádné velké prostory. Nicméně ubytování v apartmánových domech je útulné s příjemným dosahem k vlekům a sjezdovkám - většina rezidencí se nachází v pěším dosahu vleků.

Val d´Allos - Le Seignus a Val d´Allos - Le Village se nachází cca 10 km od La Foux, poblíž národního parku Mercantour, který je chráněnou krajinnou oblastí. Obě původní vesnice se prezentují v autentickém stylu a jsou spojeny lanovkou. K dispozici je zde malá lyžařská oblast s celkem 15 sjezdovkami, převážně červenými a černými.

Espace Lumiére

Trocha adrenalinu aneb rychlá jízda na ledě

Kdo si přeje změnu ve věcech zimního sportu, může se v La Foux těšit na zvláštní atrakci. Na čtyřech kolech tu mohou odvážlivci vjet na led - buď motorizovanou buginou, nebo autem v doprovodu instruktora. Kdo raději bruslí, může navštívit lední halu v centru. Při jízdě sněžným skútrem mohou fanoušci rychlé jízdy dupnout na pedál.

Text: Beta tour a Ivana Urválková

CK BETA TOUR
Vojtěšská 8
110 01 Praha-Nové Město
Tel.: 224 214 403
ck@betatour.cz
www.betatour.cz

Espace Lumiére

- PR článek -

Článek byl zobrazen 4 017 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie