Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Jazykové kurzy s ESL

Pokud se řekne Francie, jistě se všem vybaví Paříž a známá Eiffelovka. Země ale nabízí mnohem více než tyto známé turistické symboly. Pokud chcete vyrazit mimo tuto multikulturní metropoli a užít si zbytek Francie, stačí si vybrat region, který bude mít co nabídnout právě vám. Velmi specifickou atmosférou nabízí bezpočet míst.

Láká vás atmosféra Středozemního moře? Proč nevyrazit do Nice!? Secesní stavby, dlouhé pláže a promenády lemované palmami a malými obchůdky se suvenýry přitahují turisty už více než sto let.

Nice je jedna z nejstarších řeckých kolonií, město prošlo dlouhým historickým vývojem. Dnes je centrem nejen Azurového pobřeží, ale i turistického ruchu v celém regionu. Město má něco pro každého - pláže, noční život, dostatek příležitostí k nákupům, ale taky možnosti výletů do okolí. Blízké Ligurské Alpy nabízejí krásná údolí a typické francouzské vesničky.

Nice má co nabídnout i milovníkům umění - proslulé je muzeum malíře Henri Matisse, který v tomto městě dlouho tvořil. Atmosféra města vždy přitahovala mnoho umělců, kromě Matisse jí byli fascinováni například Marc Chagall, Friedrich Nietzsche nebo skladatel Rossini. Jednou z nejdůležitějších událostí je mezinárodní jazzový festival, který se koná každý červenec od roku 1948 a patří ke světové špičce. Mimo jiné tady vystoupily osobnosti světového jazzu a blues jako Louis Armstrong nebo Miles Davis. Další lákadlem jsou pravidelné rybářské trhy nebo trhy s květinami.

Nice je také specifické svojí kuchyní, která v sobě kombinuje severoitalské vlivy s provensálskými. Zároveň tu najdete i suroviny z jiných částí Evropy, například ze Skandinávie. Do místní kuchyně se dostaly díky tomu, že Nice byl dlouho důležitým mezinárodním přístavem. Takže pokud patříte mezi milovníky středomořské kuchyně, Nice je to pravé místo, kde můžete strávit dovolenou ochutnáváním kulinárních specialit. Místní lahůdky jako je Pissaladière, slaný koláč s ančovičkami nebo Socca, speciální omeleta z cizrny, jistě stojí za ochutnání.

Ani mimo hlavní letní sezonu se v Nice rozhodně nijak nenudíte. Ve městě se nachází několik univerzit a škol. Na podzim se tak město naplní studenty a změní atmosféru, která se blíží univerzitnímu městu. Nice může jednoduše nabídnout něco každému. Specifická nálada místa tedy láká nejen turisty, ale také mezinárodní studenty, kteří sem přijíždějí strávit prázdniny a navštěvovat jazykové kurzy. Pokud patříte mezi ty, kteří rádi spojují objevování cizích zemí s dalšími vzdělávacími aktivitami jako v tomto případě s kurzy francouzštiny, Nice je pro vás ideálním místem.

- PR článek -

ESL Education s.r.o.
Šafaříkova 24
120 00  Praha 2

tel.: 222 251 500
info@esl-jazykovky.cz 
www.esl-jazykovky.cz

Článek byl zobrazen 4 698 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie