Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lyžování ve Francii vyhledávají špičkoví lyžaři i rodiny s dětmi

Francie je zemí mnoha „nej“, co se hor a lyžování týče. Najdeme zde nejvyšší horu Alp, největší vzájemně propojené lyžařské středisko světa Les 3 Vallée (Tři údolí) a největší a nejrychlejší dvoupatrovou lanovkou světa Vanoise Express. Kromě vynikajících lyžařů a milovníků zimních sportů si ve Francii přijdou na své i rodiny s dětmi. Navíc za velmi příznivé ceny.

Hlavní lákadlo – 3 údolí (Les Trois Vallées)

Francie je tradičně osvědčenou destinací pro zkušené lyžaře, kteří neváhají překonat i delší vzdálenost z ČR, aby si užili lyžování na stovkách kilometrů prvotřídních sjezdovek. Cílem jsou zejména 3 údolí (Les Trois Vallées) v Savojských Alpách, které spojují údolí Courchevel, Méribel a Val Thorens/Les Menuires a umožňují lyžování v celkem 7 lyžařských střediscích v rámci jediné permanentky. 3 údolí jsou se svými 600 km sjezdových tratí největším propojeným lyžařským střediskem na světě. Lyžaře i pěší přepravují 3 pozemní lanovky, 37 kabinových lanovek, 69 sedačkových lanovek a 74 vleků. Středisko Val Thorens má ještě jedno „nej“ – jedná se o nejvýše položené lyžařské středisko v Evropě (2 300 m.n.m.).

lyžování ve Francii
Foto: © TravelTrex

3 údolí nejsou jediným propojeným areálem ve Francii, naopak oblastí se stovkami kilometrů sjezdovek, kde se pohybujete mezi jednotlivými středisky tzv. houpačkovým systémem, najdete ve Francii několik. Lyžařský areál Les Portes du Soleils propojuje 12 středisek, z nichž některé se nacházejí ve Švýcarsku. Užít si tak můžete výhled na Mont Blanc nebo na Ženevské jezero. Areál nabízí více než 650 km sjezdovek. Propojený lyžařský komplex tvoří také střediska La Plagne a Les Arcs nebo Tignes a Val d'Isère.

Pod nejvyšší horou Francie i celých Alp se nachází světoznámé středisko Chamonix, kde se v roce 1924 konaly první zimní olympijské hry. Z Chamonix vede lanovka na Aiguille du Midi (3 842 m), což je výchozí bod pro nejdelší a nejzajímavější sjezd v hlubokém sněhu na světě - více než 20 km dlouhý sjezd po ledovci přes Vallée Blanche do Chamonix.

lyžování ve Francii
Foto: © TravelTrex

Velikost jednotlivých oblastí ovšem neznamená, že by byla určena pouze špičkovým lyžařům. Naopak, díky velikostí jednotlivých areálů si přijde na své opravdu každý, od začátečníků až po závodní lyžaře. Množství funparků lákají také ty, kteří si chtějí užít zábavu.

Menší střediska využívají zejména rodiny s dětmi

Pod pojmem menší střediska si nepředstavujte resort s pár sjezdovkami. I tyto „menší“ areály nabízejí desítky nebo i stovky kilometrů sjezdových tratí různých obtížností, kvalitně připravené sjezdovky a vybavenost vším, na co si jen vzpomenete. Výhodou těchto středisek bývá nižší obsazenost zejména mimo vrcholnou lyžařskou sezónu. Prakticky se vám nestane, že byste stáli frontu na vlek nebo lanovku. Výchozími body a místem pro ubytování jsou často malebné vesničky s půvabnými výhledy na okolní hory. Nástup na lanovku tak máte doslova pod okny hotelu nebo apartmánu. Mezi oblíbené menší lyžařské areály patří např. La Norma, Valfréjus, Val Cenis Vanoise, Val d'Allos/Pra Loup nebo Galibier Thabor.

lyžování ve Francii
Foto: © TravelTrex

Francouzské Alpy nabízejí také skvělé podmínky pro běžkaře. Např. okolí střediska SuperDévoluy a La Joue du Loup nabízí 80 km běžeckých tratí.

Lyžování ve Francouzských alpách je pro někoho možná překvapivě velmi cenově dostupné. Týdenní pobyt včetně skipasu pořídíte zhruba od 3 000 korun!

Přečtěte si také článek
Lyžování v Rakousku – tipy na osvědčená i méně známá střediska

- PR článek -

Článek byl zobrazen 1 794 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie