Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Réunion

Réunion je nejjižnějším ostrovem ze souostroví Maskarény, které tvoří spolu s ostrovy Rodrigues a Mauriciem. Ostrov leží v jihozápadní části nejteplejšího oceánu – Indického, jižně od obratníku Kozoroha, asi 800 východně od Madagaskaru a 220 km západně od Mauritia. Ostrov je součástí Evropské Unie.

Tento ostrov, který se od roku 1946 honosí statutem Zámořský departement Francie, byl až do XVII. století neobydlený. Ostrovní kolorit podtrhuje etnická pestrost obyvatelstva, potomků afrických, evropských i asijských přistěhovalců. V současné době tu žije 700 000 obyvatel rozličného původu (francouzský, madagaskarský, indický nebo africký).

Tento klenot Indického oceánu je sopečný ostrov nevšedně rozmanitých přírodních krás, pohostinných obyvatel a prázdninové atmosféry. Tato hora vystupující z moře se zrodila díky vulkanické činnosti hned dvou sopek: Piton des Neiges a Piton de la Fournaise.

Největší turistickou atrakcí ostrova je bezesporu vulkán v centrální části. Nejvyšší bod ostrova měří úctyhodných 3 069 m (Piton des Neiges), ale dodnes aktivní Piton de La Fournaise (2 632 m) je prvotřídním lákadlem. Budete-li mít trochu štěstí - můžete pozorovat regulérní sopečnou erupci a procházet se po železných lávových polích.

V srdci ostrova vytvořily obrovské sesuvy tři sopečné kotle Mafate, Cilaos a Salazie, jejichž úzké průsmyky se stáčí k moři. Réunionem budou nadšeni zejména milovníci hor. Kromě bělostných pláží a pobytů u teplých vod Indického oceánu je ostrov znám nádherně členitým vnitrozemím rozeklaných hor. Značené turistické stezky procházejí plantážemi vanilky a vonných rostlin, lávovými proudy a divokými pralesy. Kaňony, skaliska a horské svahy nabízejí ideální příležitost k aktivnímu prožití dovolené.

Réunion avšak nezklame ani další milovníky sportu. Je místem jako stvořeným pro rozličné vodní aktivity jako je potápění či surfování a aktivity na souši jako tenis či golf. Vhodný je také pro adrenalinové sporty například cannyoning či seskok padákem. Díky své různorodosti nabízí širokou škálu aktivit. Jeho azurové pobřeží je vhodné jak pro odpočinek, tak pro potápění a ostatní vodní sporty, jeho členitý povrch zase vybízí k horským túrám, paraglidingu či jízdě na horských kolech.

Na ostrově jsou 3 golfová hřiště a počet aktivních hráčů zde stále stoupá. Nejstarší areál je poblíž Etang-Salé a má téměř evropský vzhled i parametry. Colorado Golf Course nad Saint-Denis se pyšní báječným výhledem na Indický oceán. Nejmodernější a nejnáročnější je Bassin Bleu v Saint-Gilles-les-Hauts.

Réunion fascinuje přírodovědce, profesionály i amatéry. Na malé ploše zde mohou obdivovat unikátní flóru, kterou ovlivňuje zejména vysoké pásmo lesa. Můžete se seznámit s několika druhy palem, divokých orchidejí a sami poznáte, že místní obyvatelé květiny milují, protože okolí všech domů i městské parky jsou zaplaveny koberci barevných květů. Na pobřeží i v horách narazíte na mnoho druhů ptactva, milovníci mořského rybolovu jsou na nejlepší adrese.

Hlavní město St-Denis leží v severní části ostrova. Město je ohraničené ze tří stran horami. Ve výše položených čtvrtích města na svazích pohoří najdete oblíbená místa, jako Pic Adam s překrásnou vyhlídkou, botanickou stezku, Le Brulé, turistickou základnu, odkud se můžete vydat na toulky do přírody či zábavní místo Colorado ve čtvrti La Montagne. Nezapomeňte navštívit: historické centrum města s domy připomínajícími éru Východoindické společnosti, místní trhy nebo zkuste vyhlídkový let ultralehkými letadly nad městem a okolím.

Cirques jsou přírodní amfiteátry, či rozsáhlá údolí o průměru 10 km, vzniklá poklesem půdy, hlavně však to jsou geologické kuriozity. Nejjižnější je Cilaos s několika vodopády a třemi termálními prameny (31-38 stupňů). Uvnitř údolí leží klidné a příjemné městečko Cilaois, základna pro výlety a túry do okolí.

Údolí Salazie je nejlépe dosažitelné ze St-Denis. Nejpůsobivější jsou jeho rokle a vrcholky z okénka helikoptéry. Je největší a nejzelenější ze všech tří údolí se stovkami vodopádů, řekou Mat, jejími přítoky a bohatou vegetací.

Jedním z nejhezčích míst na ostrově Reunion je třetí údolí Mafate, které je dosažitelné pouze pěšky či helikoptérou. V této vnitrozemní oblasti se tyčí nejvyšší bod ostrova, vyhaslá sopka Piton des Neiges (3 069 m). Určitě si nenechte ujít dům výšivek v Cilaois, lázně Les Thermes a vodopád Voile de la Mariee u Salazie.

Autor: Alexandra Rohanová

Článek byl zobrazen 3 252 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie