Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tignes – lyžování na svazích ledovce

Díky vysoké nadmořské výšce, spolehlivým sněhovým podmínkám, nejmodernějším lanovkám, vybavení na výrobu umělého sněhu a široké nabídce sjezdovek nabízí Francie jedno z nejlepších lyžování na světě, které potěší všechny úrovně lyžařů a milovníky dalších zimních sportů. Jedním z nejoblíbenějších francouzských středisek je Tignes.

Zimní středisko Tignes se nachází v Savojských Alpách, na konci údolí Tarentaise. Patří mezi nejlepší lyžařská centra na světě a je doslova rájem pro lyžaře a milovníky zimních sportů z celé Evropy. Díky ledovci Le Grande Motte si zde můžete užívat zasněžených kopců téměř po celý rok. Ničím neobvyklým není jarní nebo letní lyžování.

Olympijské středisko Tignes leží v srdci nejkvalitnějších lyžařských terénů světa, v oblasti zvané „Espace Killy“. Nadmořská výška 1550 – 3250 metrů mu zaručuje dostatečnou sněhovou nadílku po značnou část roku.  Lyžařská sezóna zde většinou začíná již na koci září a trvá až do konce května. Tignes se skládá ze tří částí: Le Lavachet, Le Lac a nejvýše položený Val Claret. Samotné Tignes nabízí celkem 150 km sjezdovek, o přepravu lyžařů se stará 47 lanovek a vleků, které zajišťují dobrou propojenost mezi jednotlivými částmi střediska. Tignes je dokonce spojeno s jedním z nejstarších a nejznámějších francouzských lyžařských center, slavným Val d´Isere. Tímto propojením vznikl komplex, který je největší lyžařskou oblastí Savojska.

Sjezdovky jsou zde velmi rozmanité, kvalitní a často dosahují značného převýšení. Z celkem 150 km sjezdovek je jich 13 černých, 22 červených, 31 modrých a 7 zelených. Kromě moderních a výkonných vleků je Tignes vybaveno také 3,5 km dlouhou podzemní tunelovou lanovkou Funiculaire, která vás vyveze až do výšky 3030 metrů nad mořem, pod vrchol ledovce Le Grande Motte. Během této 6 minut trvající cesty zdolá převýšení 932 metrů a najednou přepraví až 300 osob. Pod vrcholem na ni navazuje kabinková lanovka končící ve výšce 3 650 metrů nad mořem. Obecně jsou nabízeny dva druhy skipasů. Na lokální sjezdovky střediska Tignes je orientovaný skipas s názvem Supertignes, pokud si ale chcete užívat lyžování v celé oblasti včetně Val d’Isère, pořiďte si permanentku Espace Killy.

Tignes je typickým příkladem moderního střediska zimních sportů. Každoročně se zde konají závody světového poháru v lyžařské akrobacii, jízdě v boulích a na snowboardu. Vyznavači snowboardingu si zde mohou zařádit nejen ve volném terénu, ale také v kvalitním snowparku. Snowpark byl vybudován na ledovci, v části Val Claret a je neobyčejně kvalitně vybaven. Na délku má 175 metrů a na šířku až 600 metrů. Jednotlivé moduly byly vystavěny ze sněhu na sjezdovce s názvem Rosolin. Celkem zde najdete na 12 modulů různých velikostí, jde například o atrakce jako big air, spine, tables, handlils, flat zones a dále dvě U-rampy (master pipe pro zkušené skokany a další pro začátečníky). Součástí snowparku se stala také zóna s barbecue a ozvučením. Díky tomuto skvělému vybavení a zázemí navštíví park až 500 lidí za den.

Středisko však kromě skvělého lyžování a snowboardingu nabízí také řadu dalších aktivit, kterými si můžete zpestřit svůj pobyt. Navštivte místní sportovní centrum „Le Lagon“ a užijte si plavání v bazénu, tobogány, saunu, parní lázeň či vířivku. V permanent¬ce Espace Killy je vstup do bazénu zdarma! Objednat se můžete také do solária nebo na masáž. Jestliže si budete chtít ještě zasportovat, navštivte bowling, fitness centrum, zahrajte si squash nebo si jděte zabruslit na krytý stadion. Vaše hladové žaludky poté uspokojí řada restaurací nabízejících chutná a kvalitní teplá jídla po celý den. O večerní zábavu se zase postarají bary a diskotéky.

Jako ve většině středisek, i v Tignes můžete využít služeb půjčoven lyží a snowboardů. Za nákupy pak vyrazte třeba do místního nákupního centra, kde je k dispozici i směnárna. Kromě prodejen potravin a suvenýrů narazíte přímo v Tignes také na řadu obchodů se sportovním značkovým zbožím. Ceny v tomto středisku jsou o něco nižší než třeba ve Val d´Isere, za poměrně slušný peníz tak seženete i ubytování. Na návštěvníky zde čekají apartmány různých typů a velikostí. Po obou střediscích se můžete pohodlně a zdarma přepravovat skibusem. Vyjíždí již okolo sedmé hodiny ranní a poslední chytíte ještě v jednu hodinu v noci.

- jap -

Předchozí čláky z Francie:
Carcassonne - výlet do 13. století
Paříž - bez rozdílu vyznání
Pylská duna
Pařížský Panthéon
Invalidovna – pařížská naděje chudých

Článek byl zobrazen 10 408 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie