Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Francie - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Francie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Francie.

Mont Blanc - výstup na nejvyšší horu Evropy

Mont Blanc - výstup na nejvyšší horu Evropy

Hora Mont Blanc, která tvoří hranici mezi jihovýchovní Francií a severozápadní Itálií, je se svými 4807 metry bezesporu nejvyšším vrcholem Alp. Oficiálně je také nejvyšší horou Evropy, i když některé prameny, zvláště ty mimoevropské, přičítají tento status kavkazskému Elbrusu.

celý článek

 

Mont Saint Michel - hora duchů

Mont Saint Michel - hora duchů

Keltové věřili, že na ostrov Mont Saint Michel odcházejí duše zemřelých. Už déle než tisíc let zde stojí opatství a chrám, který ročně navštíví milióny poutníků. Mont Saint Michel je považovaný za jeden z divů západního světa a patří k nejnavštěvovanějších památkám ve Francii.

celý článek

 

Marseille - místo, kde pobýval hrabě Monte Christo

Marseille - místo, kde pobýval hrabě Monte Christo

Slavný román Hrabě Monte Christo zná snad každý, jen málokdo však ví, že jeho autor, Alexandr Dumas, nechal svého hrdinu uvěznit do pevnosti d´If, která stojí na skalnatém ostrůvku nedaleko starého přístavu v Marseille. Vypravme se společně do města, které dnes patří k největším přístavům celého Středozemí.

celý článek

 

Louvre - Domov Mony Lisy

Louvre - Domov Mony Lisy

Louvre je největším palácovým komplexem na světě, nezvýznamnější veřejnou budovou v Paříži a jednou z nejbohatších a nejnavštěvovanějších obrazáren světa. Většina současníků si ho představí jako velkou skleněnou pyramidu, ta je jeho součástí ale teprve krátce a je pouze vchodem do impozantního muzea.

celý článek

 

Notre Dame - Chrám Matky Boží v Paříži

Notre Dame - Chrám Matky Boží v Paříži

Místa, na kterých dnes stojí katedrála Notre Dame, byla odjakživa považována za posvátná. Již staří Keltové se zde oddávali svým náboženským rituálům a později tu vybudovali chrám zasvěcený Jupiterovi i Římané. Kde jinde by tedy měla stát jedna z nejkrásnějších a nejobdivovanějších katedrál světa?

celý článek

 

Paříž - Musée d´Orsay

Paříž - Musée d´Orsay

Jedno z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších muzeí Paříže leží na levém břehu řeky Seiny. Každoročně sem přijíždí tisíce turistů obdivovat jednu z nejucelenějších sbírek impresionistických děl na světě. Musée d´Orsay byste proto neměli při své návštěvě francouzské metropole opomenout ani vy.

celý článek

 

Normandie - nejen druhá světová válka...

Normandie - nejen druhá světová válka...

Při vyslovení slova Normandie se většině z nás vybaví slavné vylodění spojeneckých vojsk, o kterém bylo natočeno mnoho filmů a všichni jsme se o něm učili ve škole. Válečných přívlastků se severofrancouzský kraj zbavuje pomalu a těžce. Přitom jej daleko více než stopy války charakterizují jablečné sady a staré roubené domy.

celý článek

 

Méty - zelené město ozářené „Boží lucernou“

Méty - zelené město ozářené „Boží lucernou“

Starobylé Méty jsou rozesety na skupině zelených říčních ostrovů, kde řeka Mosela vytvořila nespočet romantických zákoutí. Město střeží světoznámá gotická katedrála Saint-Etienne, která se pyšní mozaikovými okny pokrývajícími neuvěřitelných šest a půl tisíce čtverečních metrů. Proto se jí často přezdívá „Boží lucerna“.

celý článek

 

Francouzská Polynésie - ráj na Zemi

Francouzská Polynésie - ráj na Zemi

Z obrovské rozlohy vod Tichého oceánu vystupuje tu a tam ostrov, ostrůvek či souostroví, nahodile rozmístěné jako drobky spadlé na zem z nebeského trůnu bohů. Patří mezi ně i Francouzská Polynésie, všeobecně (a nepřesně) zvaná Tahiti, která jakoby v sobě skutečně měla něco z oné božskosti.

celý článek

 

Saint-Tropez - nejslavnější četnická stanice

Saint-Tropez - nejslavnější četnická stanice

Kdo by neznal Saint-Tropez? Díky sérii komedií, ve kterých se Louis de Funés alias četník Ludovic Cruchot zasloužil o celou řadu vtipných situací, se toto francouzské letovisko stalo u nás známým už v dobách, kdy si většina z nás o cestě do Francie mohla nechat jen zdát.

celý článek

 

Eiffelova věž - nezaměnitelný symbol Paříže

Eiffelova věž - nezaměnitelný symbol Paříže

Pouhé dva roky stačily k tomu, aby se k nebi vztyčila věž, jež v letošním roce neúspěšně kandidovala do elitní skupiny sedmi nových divů světa. Avšak ani tento malý nezdar nic nezmění na faktu, že Eiffelova věž patří již po více než sto let k nejznámějším památkám Evropy.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie