Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Francie - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Francie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Francie.

Eurovíkendy - 10 nejoblíbenějších destinací

Eurovíkendy - 10 nejoblíbenějších destinací

Mezi českými turisty se stala velmi oblíbenou formou zahraničních výletů prohlídka nejkrásnějších metropolí Evropy. Během několika dní můžete poznat největší lákadla daného města, seznámíte se s památkami a užijete si i dostatek zábavy. A která metropole je mezi Čechy nejoblíbenější? Na plné čáře stále vyhrává šarmantní a noblesní Paříž.

celý článek

 

Paříž – eurovíkendy v místech, kudy kráčela historie

Paříž – eurovíkendy v místech, kudy kráčela historie

Nemáte kvůli svým pracovním povinnostem možnost vyjet si na delší dovolenou, a přitom byste rádi poznávali kulturní a historická evropská centra? Cestovní kancelář Neckermann, která nabízí nejlépe rozvinuté průvodcovské služby Thomas Cook Service, se postará, aby tyto dvě věci nebyly neslučitelné a žádné vaše přání nesplnitelné.

celý článek

 

Francouzské sopky kraje Auvergne

Francouzské sopky kraje Auvergne

Francie je natolik velkou zemí, že si zde vyberete snad od všech typů krajiny. Málo lidí z Česka však vůbec má tušení, že ve Francouzském středohoří se nachází asi nejkrásnější vulkanická krajina kontinentální Evropy, chráněná v regionálním přírodním parku Sopky Auvergne.

celý článek

 

La Montagnette – krajina vonící tymiánem

La Montagnette – krajina vonící tymiánem

Pěší turisté a houbaři milují krajinu La Montagnette, která se rozprostírá severně od Tarasconu a již od Avignonu. Tato jihofrancouzská oblast, jejíž název v překladu znamená „Malá hora“ není příliš známá a navštěvovaná a to i přesto, že ukrývá několik významných historických památek a je tvořena nádhernou a nedotčenou přírodou.

celý článek

 

Moustiers-Ste-Marie - vesnice mezi horami

Moustiers-Ste-Marie - vesnice mezi horami

Uprostřed francouzských Provensálských Alp je do hluboké rokle mezi dva špičaté útesy vtěsnána vesnice Moustiers-Ste-Marie, která se proslavila především krásně malovanou keramikou s cíničitou glazurou, které se říká „fajáns“. Tato kouzelná skalní obec je jednou z nejmalebnějších v oblasti Provence a přitahuje návštěvníky z různých koutů Evropy.

celý článek

 

Jeden netradiční den v magické Paříži

Jeden netradiční den v magické Paříži

V Paříži jsem byla už dvakrát, co jsem nestihla z hlavních pamětihodností poprvé, dohnala jsem podruhé. Eiffelovka, Notre-Dame, Louvre, Montmartre, Champs-Élysées i Versaille, to všechno už znám.

celý článek

 

Francie - lyžování v nekonečných obzorech

Francie - lyžování v nekonečných obzorech

Lyžování Francie - zdá se vám možná divné slovní spojení, ale vyjadřuje opravdové The best of the best. Kladete si otázku, co je na lyžování ve francouzských Alpách tak úžasného? Je to především monumentálnost areálů vzniklých ze vzájemně propojených středisek.

celý článek

 

Pont du Gard

Pont du Gard

Za zázrak římské stavební techniky je považován 275 metrů dlouhý akvadukt Pont du Gard stojící nedaleko jihofrancouzského města Nîmes. Již od roku 19 před Kristem, kdy jej nechal vystavět císař Agrippa, se klene nad údolím řeky Gard. Je tvořen třemi patry arkád a stal se jednou z největších a nejúžasnějších dochovaných římských staveb v zemi.

celý článek

 

Muzeum výtvarných umění v Lyonu

Muzeum výtvarných umění v Lyonu

V bývalém lyonském klášteře sídlí Muzeum výtvarných umění, které je druhým největším uměleckým muzeem ve Francii. Toto vynikající muzeum zve návštěvníky na atraktivní prohlídku archeologických egyptských a římských artefaktů, francouzského, holandského a španělského umění i překrásnou přehlídku soch umístěných ve vnitřním nádvoří.

celý článek

 

Gordes, vesnice na skále

Gordes, vesnice na skále

V kopcích Provence uprostřed vápencového pohoří Lubéron se nachází malebná francouzská vesnička Gordes. Má poměrně dramatickou polohu na skalním výběžku, což jí dodává neodolatelný provensálský ráz. Z Gordes se tak naskýtá překrásný výhled do celého kraje, a to je taky jeden z důvodů, proč je považována za jedno z nejkrásnějších míst v Provenci.

celý článek

 

Tours - kouzelné město na Loiře

Tours - kouzelné město na Loiře

V údolí řeky Loiry se nedaleko slavných zámků rozkládá velké prosperující město Tours, které díky svým muzeím, obchodům, restauracím a pěkně zrekonstruovaným starým budovám rozhodně stojí za návštěvu. Za vlády Ludvíka XI. bylo dokonce hlavním městem Francie. Dnes je nejkouzelnějším městem na Loiře a oplývá uhlazenou atmosférou.

celý článek

 

Roussillon - okrová vesnice

Roussillon - okrová vesnice

Na jihu Francie, asi 30 kilometrů od Avignonu, se nachází malá vesnička Roussillon, která každého uchvátí především sytým červeným nádechem zdejších budov, jež ostře kontrastují s okolními tmavě zelenými kopci. Rozkládá se na vršku kopce a je známá jako jedno z největších nalezišť okru na světě.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie