Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Francie - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Francie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Francie.

Francouzština na kurzu v zahraničí

Francouzština na kurzu v zahraničí

Francouzštinou se domluvíme nejen ve Francii, ale třeba i ve Švýcarsku, Belgii, karibské oblasti a v Kanadě. Všichni, kteří se ji učí, se shodují na tom, že se jedná o poměrně náročný jazyk především kvůli těžké výslovnosti. Vše se píše trošku jinak, než se vyslovuje. Kde jinde si proto upevnit znalosti francouzského jazyka než na kurzu v zahraničí?

celý článek

 

Lyžování ve Francii - co nového v areálu Tři údolí

Lyžování ve Francii - co nového v areálu Tři údolí

Kdo dosud nebyl v lyžařském areálu 3 Vallées, neví, jak také může vypadat “velké lyžování ve Francii“. Méribel, Mottaret a Les Menuires jsou skutečnými srdci největší lyžařské oblasti světa. Val Thorens je tu pro sportovní nadšence a Courchevel zase pro milovníky luxusu.

celý článek

 

Cestování vlakem po Francii

Cestování vlakem po Francii

Cestování vlakem je okouzlující záležitost. Vlak je vlastně posledním dopravním prostředkem, který si zachovává punc opravdovosti. Díky němu nasajete atmosféru zemí, kterými budete projíždět a navíc se setkáte s místními cestujícími. Skvěle se například jezdí vlakem ve Francii. Jak to tady chodí a na jaká proslulá místa se dostanete po železnici?

celý článek

 

Paříž nás láká neustále

Paříž nás láká neustále

Výlet do Paříže je lákadlem pro velké množství Čechů a to i pro ty, kteří již do ní někdy zavítali. Je dokonce celkem jedno, jaké je zrovna roční období, Paříž je prostě krásná kdykoliv. Přečtěte si pár skvělých tipů, které vám pobyt ve městě lásky ještě zpříjemní.

celý článek

 

Bayonne - na jihu Francie

Bayonne - na jihu Francie

Na jihu Francie se ve francouzské části Baskicka nachází přitažlivé a elegantní město Bayonne. To bylo kvůli své strategické poloze na hranicích mezi Francií a Španělskem po mnoho let jablkem sváru mezi těmito dvěma zeměmi. Přestože leží nedaleko rušného přímořského letoviska Biarritz, atmosféra je zde úplně jiná.

celý článek

 

Mougins – oblíbené středisko Francouzské riviéry

Mougins – oblíbené středisko Francouzské riviéry

Město Mougins ležící asi 7 km severně od Cannes se stalo oblíbeným cílem světových celebrit. Má ideální polohu v kopcích nad Azurovým pobřežím a jeho hosté tak mohou pohodlně vychutnávat všechny jeho krásy. Doslova nadosah jsou tak pláže, pobřeží, živá letoviska, historická města, zapadlé vesničky a vyhlášená golfová hřiště Francouzské riviéry.

celý článek

 

Skryté gastronomické poklady jihu Francie

Skryté gastronomické poklady jihu Francie

Vydejme se na východ z města Bordeaux po rovnoběžce do vnitrozemí Francie. Tam najdeme ty pravé přírodní ráje a gastronomické poklady v podobě výjimečných vín a sýrů, ale také oblasti ideální pro pěstování různých plodin a chov zvířat, jako jsou husy a kachny. Nechybí ani divoce rostoucí houby, voňavé byliny, divoká lesní zvěř a sladkovodní ryby.

celý článek

 

Historické město Autun založil císař August

Historické město Autun založil císař August

V oblasti střední Francie, se v regionu Burgundsko rozkládá krásné historické město Autun, jehož historie sahá do 1. století před Kristem, kdy jej založil císař August. V té době bylo jedním z nejvýznamnějších měst římské Galie, dnes je lákavým turistickým cílem. Nejkrásnější výhled na něj se nabízí z kopce ležícího přímo na jih od města.

celý článek

 

Cesty na přání

Cesty na přání

Každý máme nějaké přání, chceme něco zažít, něco vidět. Cestovní a dopravní agentura Lido-CS se už 17 let snaží vyhovět svým klientům při uskutečňování jejich nápadů a přání. Jsme schopni zajistit jak cesty za poznáním, turistikou, sportem, kulturou a zábavou, ale i za nákupy a atrakcemi. Oblíbené jsou zejména Vánoční trhy, návštěvy Legolandu a podobně.

celý článek

 

Biot – výletní místo na jihu Francie

Biot – výletní místo na jihu Francie

Svými sklárnami a také krásným zachovalým centrem z 16. století se proslavilo jihofrancouzské městečko Biot. Je oblíbeným výletním místem dovolenkářů užívajících si nádherných pláží Azurového pobřeží. Ti alespoň na jeden den vymění přeplněné pláže, palmy, mořský vánek a azurové moře za poznání historie a francouzských tradic.

celý článek

 

Saint–Malo - nedobytná pevnost a cíl turistů

Saint–Malo - nedobytná pevnost a cíl turistů

Na severozápadě Francie se na rozhraní Bretaně a Normandie nachází městečko Saint-Malo. Najdete jej ve stejnojmenném zálivu, na skalnatém výběžku u ústí řeky Rance. V minulosti bylo jen nedobytnou vojenskou pevností, zatímco dnes je přístupným vyhledávaným cílem turistů.

celý článek

 

Údolí zámků, vína a požitků

Údolí zámků, vína a požitků

Nejdelší francouzská řeka Loira teče rozlehlou a úrodnou rovinou od středu země až k břehům Atlantiku. Podél toku se rozprostírají vyhlášené vinohrady, ovocné sady, ale také významná historická města a nebývalé množství slavných královských zámků.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie