Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Francie - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Francie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Francie.

Naturisté a Korsika

Naturisté a Korsika

Vysoké hory, divoké soutěsky, hluboké borovicové lesy, exotické kaštanové háje, statisíce divokých a polodivokých prasat, úchvatné útesy, stovky strážních věží na pobřeží, krásné písečné pláží. Tak lze charakterizovat francouzský ostrov Korsika, rodiště Napoleona Bonaparte.

celý článek

 

Paříž - bez rozdílu vyznání

Paříž - bez rozdílu vyznání

Paříž se pyšní jedněmi z nejkrásnějších a nejslavnějších památek na světě. Při její návštěvě byste však neměli opomíjet i ty méně známé, protože to neznamená, že nejsou atraktivní. Za návštěvu stojí také pařížské svatostánky, kterých je v metropoli opravdu požehnaně.

celý článek

 

Pylská duna

Pylská duna

Největší přírodní písečnou dunu v Evropě najdeme ve Francii u pobřeží Atlantského oceánu nedaleko města Bordeaux. Tuto jedinečnou přírodní památku dlouhou 2,7 kilometru a měřící 110 metrů vytvořil vítr a vlny. Je to místo, kde se můžete věnovat hned několika druhům sportu – lyžování, surfování i plavání.

celý článek

 

Pařížský Panthéon

Pařížský Panthéon

V pařížské Latinské čtvrti se od roku 1790 tyčí jedinečný historický objekt Panthéon, jenž v minulosti sloužil jako kostel. Dnes je to významné pohřebiště francouzských hrdinů a také muzeum seznamující návštěvníky s historií města. Svůj název získal díky podobě s římským Pantheonem.

celý článek

 

Invalidovna – pařížská naděje chudých

Invalidovna –  pařížská naděje chudých

Paříž je bezpochyby jedním z nejkrásnějších, nejúžasnějších a nejromantičtějších měst na světě. Při procházkách jejím centrem budete míjet četné a okouzlující architektonické památky, které jsou svědky její bohaté historie. Mezi ně patří i monumentální stavba Invalidovny.

celý článek

 

Vítězný oblouk - Napoleonova pařížská chlouba

Vítězný oblouk - Napoleonova pařížská chlouba

Vítězný oblouk neboli Arc de Triomphe je po Eiffelově věži jednou z nejvýraznějších dominant Paříže. Vévodí západnímu konci slavného pařížského bulváru Avenue des Champs-Elysées a je symbolem francouzské národní hrdosti a zároveň je také druhým největším vítězným obloukem na světě.

celý článek

 

Bazilika Sacré-Coeur - Paříž jako na dlani

Bazilika Sacré-Coeur - Paříž jako na dlani

Jednou z nepřehlédnutelných dominant Paříže je stavba Basilique du Sacré-Coeur tyčící se na kopci Montmartre. Z tohoto strmého kopce se naskýtá jedinečný výhled na metropoli a její rušné centrum. Je to místo, které je po celý rok doslova zaplaveno turisty ze všech koutů světa.

celý článek

 

Réunion

Réunion

Réunion je nejjižnějším ostrovem ze souostroví Maskarény, které tvoří spolu s ostrovy Rodrigues a Mauriciem. Ostrov leží v jihozápadní části nejteplejšího oceánu – Indického, jižně od obratníku Kozoroha, asi 800 východně od Madagaskaru a 220 km západně od Mauritia. Ostrov je součástí Evropské Unie.

celý článek

 

St. Martin

St. Martin

St. Martin se nachází v Malých Antilách a je součástí série menších ostrovů zatočených od Portorica směrem k jihoamerickému pobřeží. St. Martin (St. Maarten) je jedním z nejnavštěvovanějších ostrovů Karibiku.

celý článek

 

Autem do Francie

Autem do Francie

Francie je zemí rozkládající se v západní Evropě, kde je omývána vodami Atlantského oceánu. Nabízí rozmanitou krajinu s velkými rozdíly mezi jednotlivými regiony. Při návštěvě země tak budete neustále překvapováni pestrou nabídkou nejen přírodních, ale také historických krás.

celý článek

 

Nord - Pas de Calais - střed Zlatého trojúhelníku

Nord - Pas de Calais - střed Zlatého trojúhelníku

Severofrancouzský kraj Nord - Pas de Calais byl ve své vlasti dlouhá léta vnímán stejně jako u nás Severní Čechy. Uhelné doly kam oko dohlédne, zpustlá krajina, věčně šedivé nebe... Skutečnost je ale jiná – strategická poloha, bohatá historie, svérazná vlámská kultura a radost ze života na každém kroku.

celý článek

 

Luberon

Luberon

Vápencové pohoří Luberon na jihu Francie v departmentu Vaucluse je centrem provensálského venkova. Tento skalnatý kraj posetý množstvím hradů a vysoko položených malebných vesnic přitahuje návštěvníky svou historií a kulturou. Oblast je od roku 1977 chráněnou krajinnou oblastí, která poskytuje ochranu také zdejšímu svébytnému rostlinnému světu.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie