Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Francie - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Francie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Francie.

Montpellier - v tajemné Okcitánii

Montpellier - v tajemné Okcitánii

Jihofrancouzské město Montpellier je jedním z mála v této oblasti bez galsko-římské minulosti. Bylo založeno „až“ roku 985 a za svůj vznik vděčí – byť nepřímo – pirátům. Nejdůležitějším městem raného středověku v tomto kraji bylo Maguelone, avšak kvůli neustálým nájezdům pirátů se místní feudální panstvo rozhodlo přestěhovat správní centrum hlouběji do vnitrozemí.

celý článek

 

Nancy - perla Lotrinska

Nancy - perla Lotrinska

O francouzském Nancy můžete s trochou nadsázky tvrdit, že je městem polského krále a lotrinského vévody Stanislava I. Právě on z něj v 18.století vybudoval jedno z nejkrásnějších měst Francie, vytvořil zde celosvětově uznávané centrum vzdělanosti a zanechal mu, jako znalý milovník dobrého jídla, také několik lahodných specialit.

celý článek

 

Orléans - město Jany z Arku

Orléans - město Jany z Arku

Orléans založili Keltové daleko dříve než se začal psát náš letopečet a byl dobře známý i velkému Ceasarovi, který ho dobyl a vzal pod římskou správu. Dnes je ale na prvním místě spojován s Janou z Arku, mladinkou dívkou, která povstala v čele francouzských vojsk a osvobodila město z anglického obležení.

celý článek

 

Divokými Pyrenejemi

Divokými Pyrenejemi

Hranice mezi Španělskem a Francií je tvořena nádherným, ale zároveň někdy i nebezpečným masivem Pyrenejí. Najdete tu skalnaté rozeklané vrcholy s jazyky věčného sněhu, zalesněné hřebeny, suťová pole i hluboká údolí, to vše zkrášleno divokými řekami a potoky i průzračnými jezery.

celý článek

 

Pyreneje - na pomezí Francie a Španělska

Pyreneje - na pomezí Francie a Španělska

Pyreneje – divoké, malebné a krásné. Toto pohoří tvoří přirozenou hranici mezi Francií a Španělskem a přes mnohé výhonky civilizace dodnes patří mezi území s nejzachovalejší přírodou v Evropě. Jejich příkré srázy, zasněžené vrcholy a hluboká údolí sice lákají čím dál více turistů a na divokých peřejích řek se častěji objevují lodě a rafty vodáků ...

celý článek

 

Alsasko - po stopách čápů nejen za vínem

Alsasko - po stopách čápů nejen za vínem

Na úpatí zalesněných vogézských úbočí s tajuplnými zámky, staví Alsasko na odiv své nejkrásnější vinařské vesnice. Hradbami obehnaná místa, která ukrývají pohostinné hospůdky se starobylými vývěsními štíty a jedinečná stavení semknutá kolem kostelních věží, okouzlí každého, kdo si najde čas k malé zastávce ...

celý článek

 

Versailles - architektonická perla Francie

Versailles - architektonická perla Francie

Zámek ve Versailles ležící nedaleko francouzské metropole Paříže vznikl v době vrcholné královské moci, je symbolem absolutistické monarchie a ukázkovým dílem klasicistní architektury. Až do francouzské revoluce v roce 1789 byl sídlem královského dvora a francouzské vlády. Mnoho zahraničních paláců a zámků se mu chtělo svou krásou vyrovnat, ale nikdy toho nedosáhli.

celý článek

 

Výšlap na Mont Blanc - 4810 m n. m.

Výšlap na Mont Blanc - 4810 m n. m.

Mont Blanc (italsky Monte Bianco) je hora nacházející se na italsko-francouzské hranici v masivu Mont Blancu a je se svými 4807 metry nad mořem nejvyšší horou Alp. Zda je nejvyšší horou Evropy Mont Blanc nebo kavkazský Elbrus, záleží na volbě hranice Evropy, která je dosti libovolná, a různé geografické prameny se v tomto ohledu liší.

celý článek

 

Jeden den v Lyonu

Jeden den v Lyonu

Lyon - hlavní město francouzského regionu Rhône-Alpes a důležité průmyslové centrum, jehož zvuk je spojen především s výrobou obřích airbusů. Díky své ideální poloze je také významným dopravním uzlem a křížovatkou. I přesto nabízí Lyon svým návštěvníkům neuvěřitelné množství unikátních památek, které lákají turisty z celého světa.

celý článek

 

Lille - město z červených cihel

Lille - město z červených cihel

V 19. století dostalo francouzské město Lille nálepku světa dřiny a chudoby, které se dlouho nemohlo zbavit. V posledních deselitích se ale jeho tvář výrazně změnila – v roce 2004 bylo dokonce vyhlášeno evropským městem kultury, a od té doby jen dále kvete...

celý článek

 

Remeš - historická perla mezi vinicemi

Remeš - historická perla mezi vinicemi

Remeš je jedno z historicky nejvýznamnějších francouzských měst. Byli v něm korunováni králové a v roce 1945 podepsána kapitulace Německa. Kromě toho střeží jedinečný kulturní odkaz v podobě monumentální gotické katedrály a dalších budov, zapsaných na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Champagne - domov šumivého vína

Champagne - domov šumivého vína

Kdo by neznal a neochutnal šampaňské? Symbol oslav a vítězství, víno vín... Nenechte se ale mýlit – skutečné „champagne“ je jen jedno, musíte se za ním vypravit do stejnojmenného regionu ve Francii nebo si za něj připlatit ve vybraných obchodech. Kvalitou i cenou se od nám známých šumivých vín liší výrazně.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie