Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Francie - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Francie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Francie.

Francie - poznávání regionů

Francie - poznávání regionů

SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK - Poznala jsem některé regiony Francie, které, ačkoli jsou součástí jedné země, vyznačují se i různými kulturními nebo přírodními rozdíly. Každá část Francie je jiná, poznala jsem Provence, které místní lidé nazývají Côte d´Azur(Azurové pobřeží), kde vládne sluníčko a veselá nálada.

celý článek

 

Za nejkrásnějším divadlem do Orange

Za nejkrásnějším divadlem do Orange

Asi 20 kilometrů od Avignonu se na jihu Francie nachází staré město Orange, které opatruje jedny z nejvýznamnějších římských památek v zemi. Za římského císaře Augusta bylo totiž vzkvétajícím městem s fórem, chrámem a divadlem. Díky těmto stavbám bylo v roce 1981 zapsáno na Seznam světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Rouen – město, kde byla upálena Johanka z Arku

Rouen – město, kde byla upálena Johanka z Arku

Starobylé město Rouen má bohatou a slavnou historii, bylo založeno jako římská osada a má mnoho významných památek. Roku 1431 zde byla upálena Johanka z Arku.

celý článek

 

Languedoc a Roussillon - kraj katarských hradů a vína

Languedoc a Roussillon - kraj katarských hradů a vína

V loňském létě jsem se vydal za dalším poznáváním mé milované Francie, tentokrát do její části, kam se jezdí jen málo - do kraje Languedoc-Roussillon. Vyjel jsem se svou oblíbenou cestovní kanceláří, která má Francii jako jednu ze svých specializací.

celý článek

 

Cagnes-sur-Mer - klenot Azurového pobřeží

Cagnes-sur-Mer - klenot Azurového pobřeží

Na půl cesty mezi jihofrancouzskými městy Antibes a Nice se na pobřeží rozkládá ještě jedno krásné město, jež stojí za návštěvu a sice Cagnes-sur-Mer. Turistům má hodně co nabídnout, ukrývá totiž dobře dochovanou středověkou čtvrť, hradní muzeum i olivový háj, v němž svá poslední léta trávil slavný impresionistický malíř Autuste Renoir.

celý článek

 

Val d Isére a Tignes – francouzská království lyžování

Val d Isére a Tignes – francouzská království lyžování

Francouzské zimní středisko Tignes je rájem pro lyžaře z celé Evropy a řadí se mezi nejlepší lyžařská centra na světě. Val d Isére, původně stará horská osada, se během desetiletí proměnila v monstrózní lyžařské centrum se špičkovými sjezdovkami a vybavením. Celkem 300 kilometrů sjezdovek s 97 lanovkami a vleky čeká na své lyžaře…

celý článek

 

Bayeux - tapiserii z Bayeux a impozantní katedrála

Bayeux - tapiserii z Bayeux a impozantní katedrála

Na severozápadě Francie se v regionu Horní Normandie rozkládá městečko Bayeux, které se ve světě proslavilo především díky své historicky významné a perfektně dochované „Tapiserii z Bayeux“. I bez ní by však stálo za návštěvu, protože ukrývá úžasně zachovalé historické jádro, impozantní katedrálu a řadu atraktivních muzeí.

celý článek

 

Abbaye de Fontenay - nejstarší dochovaný cisterciácký klášter ve Francii

Abbaye de Fontenay - nejstarší dochovaný cisterciácký klášter ve Francii

Ve středu Francie se nedaleko Montbardu rozkládá nejstarší dochovaný cisterciácký klášter v zemi - Abbaye de Fontenay. Založil jej v roce 1118 svatý Bernard z Clairvaux a pojmenoval jej po zdejším prameni protékajícím zalesněným údolím. Na počátku 20. století byl pak celý klášterní areál zrekonstruován do původní středověké podoby.

celý článek

 

Saumur - kouzelné městečko v údolí řeky Loiry

Saumur - kouzelné městečko v údolí řeky Loiry

Na západě Francie se v údolí řeky Loiry rozkládá kouzelné městečko Saumur, které se proslavilo nejen svým nádherným zámkem, ale také výbornými šumivými víny, kvalitní jezdeckou školou a jedinečným muzeem tanků. Toto malebné městečko s 30 tisíci obyvateli je také rodištěm slavné módní návrhářky Coco Channel.

celý článek

 

Paříž - Musée Rodin

Paříž - Musée Rodin

Od roku 1908 byl elegantní rokokový Hôtel Biron poblíž pařížského Les Invalides ateliérem slavného francouzského sochaře Auguste Rodina. Ten se rozhodl svou obsáhlou sbírku děl věnovat Francii, ale měl jednu podmínku – že se Hôtel Biron po jeho smrti promění v muzeum, které bude věnováno jeho celoživotní práci. A tak se i stalo.

celý článek

 

La Rochelle – přístavní město

La Rochelle – přístavní město

V západní Francii se na pobřeží Atlantského oceánu rozkládá město La Rochelle, které nejvíce proslavil kardinál Richelieu, první ministr francouzského krále Ludvíka XIII. La Rochelle se pyšní svým půvabným starobylým přístavem, který patří k nejkrásnějším a nejzachovalejším přístavům na celém atlantském pobřeží.

celý článek

 

La Norma - útulný lyžařský areál v Savojských Alpách

La Norma - útulný lyžařský areál v Savojských Alpách

La Norma patří mezi menší francouzská střediska v horském masivu Maurienne, rozhodně tedy nečekejte obří komplex typu La Plagne nebo Les Arcs. Když se podíváte na mapu lyžařských středisek v Severních Alpách, La Norma je na jejím spodním okraji. Leží trochu stranou velkých propojených oblastí, jakými jsou Tři údolí, Espace Killy nebo Paradiski.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie