Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Francie - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Francie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Francie.

L´Isle-sur-la-Sorgue

L´Isle-sur-la-Sorgue

Na ostrůvcích v pěti ramenech řeky Sorgue se rozkládá krásné středověké městečko L'Isle-sur-la-Sorgue, kterému se díky jeho poloze často říká také „Benátky Provence“. Centrum městečka je obklopeno vodními kanály a najdete v něm osm velkých dřevěných vodních kol.

celý článek

 

Amiens – město Julese Verna

Amiens – město Julese Verna

V severní Francii se v údolí řeky Somme rozkládá městečko Amiens, které si toho v minulosti už hodně vytrpělo. V roce 1918 bylo během války velmi intenzivně bombardováno a roku 1940 pak dělostřelectvo srovnalo se zemí většinu jeho starobylého centra. Z toho důvodu zde narazíte na jeden válečný památník za druhým, Amiens ovšem nabízí mnohem více k vidění.

celý článek

 

Paříž klasická

Paříž klasická

Krví pokřtěná Marna proniká do Seiny, pařížská banlieu, périférique, Bercy, Národní knihovna … Seina si ještě ospale pohrává s chuchvalci mlhy, zelení mužíčci s košťaty přemýšlí nad probdělou nocí, kavárník ještě neví, zda už hodit stolečky ven… jen stará železná dáma pana Eiffela pyšně pohazujíc anténou vykazuje aktivitu.

celý článek

 

Paříž - Musée de Cluny

Paříž - Musée de Cluny

V Paříži se na levém břehu řeky Seiny nachází Musée de Cluny, v němž je vystavena nádherná sbírka římských a středověkých artefaktů. Muzeum sídlí v původním Hotelu de Cluny, který byl vybudován na konci 15. století, v blízkosti pozůstatků nejstarších římských lázní ve francouzské metropoli.

celý článek

 

Chateau de Fontainebleau

Chateau de Fontainebleau

Asi 60 kilometrů jižně od Paříže se nachází městečko Fontainebleau, které se proslavilo nejen svými rozsáhlými lesy, které jsou víkendovým cílem Pařížanů, ale také půvabným zámkem Chateau de Fontainebleau, který patří k nejrozlehlejším zámkům ve Francii. Dříve byl zámek sídlem králů, dnes jej obdivují turisté.

celý článek

 

Jak se zdolává Mont Blanc, Střecha Evropy

Jak se zdolává Mont Blanc, Střecha Evropy

Po neúspěšném výstupu na nejvyšší horu Evropy Mont Blanc (4808 m n. m.) v srpnu 2009 jsme rozhodli, že se musíme pokusit tento vrchol pokořit ještě jednou. Proto jsme loni v červenci opět vyrazili směr Francie. Jak to dopadlo?

celý článek

 

Colmar – kde se vínu daří

Colmar – kde se vínu daří

V kraji Alsasko na severovýchodě Francie se rozkládá historické městečko Colmar, které by nemělo chybět v itineráři žádného cestovatele, který se do této oblasti vypraví. Město má nejzachovalejší historické jádro, uchovává řadu památek a pyšní se vkusně sladěnou architekturou.

celý článek

 

Tignes – lyžování na svazích ledovce

Tignes – lyžování na svazích ledovce

Díky vysoké nadmořské výšce, spolehlivým sněhovým podmínkám, nejmodernějším lanovkám, vybavení na výrobu umělého sněhu a široké nabídce sjezdovek nabízí Francie jedno z nejlepších lyžování na světě, které potěší všechny úrovně lyžařů a milovníky dalších zimních sportů. Jedním z nejoblíbenějších francouzských středisek je Tignes.

celý článek

 

Carcassonne - výlet do 13. století

Carcassonne - výlet do 13. století

V Evropě je mnoho míst se středověkými památkami, ať už hrady, domy, celými městskými centry či jinými stavbami. Jedním z nejkomplexnějších skanzenů středověku je však určitě francouzské pevnostní město Carcassonne

celý článek

 

Jazykové kurzy s ESL

Jazykové kurzy s ESL

Pokud se řekne Francie, jistě se všem vybaví Paříž a známá Eiffelovka. Země ale nabízí mnohem více než tyto známé turistické symboly. Pokud chcete vyrazit mimo tuto multikulturní metropoli a užít si zbytek Francie, stačí si vybrat region, který bude mít co nabídnout právě vám. Velmi specifickou atmosférou nabízí bezpočet míst.

celý článek

 

Francouzská Riviéra - dovolená s CK Doltour

Francouzská Riviéra - dovolená s CK Doltour

K nejkrásnější oblasti Francie, kterou s oblibou navštěvují nejen cizinci, ale i samotní Francouzi, patří bezesporu Francouzská Riviéra. Kouzelná přímořská část, zvaná také Azurové pobřeží, oplývá celoročně rozmanitými přírodními krásami a je vyhledávaným cílem turistů celého světa.

celý článek

 

Korsika – kouzelné letní pokušení

Korsika – kouzelné letní pokušení

Pokud přemýšlíte, kam letos zamíříte na dovolenou, pojďte společně s námi poznat jeden z francouzských pokladů. Je to Korsika, kde si každý přijde na své. Rozhodně nečekejte žádnou nudu, ostrov je totiž velmi pestrý, jak svou přírodou, horami, tak i milými místními obyvateli a spoustou možností, jak příjemně strávit čas.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie