Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Francie - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Francie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Francie.

Cesty za výtvarným uměním, výstavy a architektura

Cesty za výtvarným uměním, výstavy a architektura

Cestování je okno, které otevírá člověk ve své duši, aby skrze něj nasál nálady, vůně a chuti cizích krajů, aby se pokusil pochopit jejich duši a díval se jejich očima. Pro člověka, který má rád umění a alespoň trochu se o něj zajímá či se jím zaobírá, je tohle okno klíčem a zároveň branou ke kouzelným světům fantazie, poznání a pochopení.

celý článek

 

Do Paříže s dětmi: Zábavný program na 4 dny

Do Paříže s dětmi: Zábavný program na 4 dny

Pokud chcete cestovat za hranice s malými dětmi, jde to zařídit i tak, aby se bavily a celá rodina si to užila. Katka Mikulková, zakladatelka cestovatelského projektu Travelove, kde nabízejí zábavné cesty pro páry i rodiny, se s námi podělila se svým programem, jak strávit takové 4 dny právě v Paříži. Všechny aktivity v následujícím itineráři byly vybrány s ohledem na zabavení a zábavné vzdělávání dětí.

celý článek

 

Lyžařská oblast Saint François Grand Domaine nabízí vše, co potřebujete

Lyžařská oblast Saint François Grand Domaine nabízí vše, co potřebujete

Jen pár kroků z údolí Madeline a 12 km od nejbližší dálnice se rozprostírá lyžařské středisko Saint François s působivým výhledem na horský masiv Belledone v Oisans a na nejvyšší horu v západní Evropě Mont Blanc. Saint François spolu se sousedním střediskem Valmorel tvoří lyžařskou oblast Grand Domaine.

celý článek

 

Francouzské puzzle - poznejte Francii křížem krážem

Francouzské puzzle - poznejte Francii křížem krážem

Francie, velká, krásná a rozmanitá země, přitahuje spousty turistů. Stojí za to poznat všechny její kraje. CK GEOPS umožňuje právě tohle díky svým zájezdům, které dohromady pokrývají celou zemi a každý projede některou oblastí křížem krážem. Vytvářejí tak Francouzské puzzle.

celý článek

 

Nejen za vínem do Champagne

Nejen za vínem do Champagne

Vydejme se do otevřené francouzské krajiny, kde roste víno svěží chuti na křídové zemině, ze kterého místní obyvatelé během staletí dokázali vyrobit ryze královský mok – perlivé živé víno – šampaňské! Je to víno pro mimořádné chvíle. Právě proto toto víno doprovázelo jedinečný akt – korunovaci francouzských králů v srdci kraje Champagne, Remeši.

celý článek

 

Espace Lumiére - největší lyžařský areál jižních Alp

Espace Lumiére - největší lyžařský areál jižních Alp

Jedno z nejjižněji položených lyžařských areálů Francie zvané Espace Lumiére se z úrovně 1 400 m tyčí až k nadmořské výšce 2 600 m. Toto lyžařské středisko se nachází jen 150 km od Středozemního moře, díky tomu je zde dostatek slunečních dnů a proto i jeho název zní v překladu Místo světla.

celý článek

 

Do východní Francie za gastronomií a vínem

Do východní Francie za gastronomií a vínem

Když se řekne východ Francie, znamená to jak vinice a vína proslaveného Burgundska, o něco méně známého Alsaska, ale i Čechy dosud neobjeveného Franche Comté, tak jejich jedinečnou a specifickou gastronomii. Převládají tu jednoodrůdová vína, což je jev pro zbytek Francii nezvyklý.

celý článek

 

Na Fontaine-de-Vaucluse byl i Cousteau krátký

Na Fontaine-de-Vaucluse byl i Cousteau krátký

V uzavřeném údolí na okraji roviny Vaucluse se rozkládá malebná středověká vesnička Fontaine-de-Vaucluse, jejíž krása se stala inspirací mnoha spisovatelům a básníkům. Zdejší atmosféra učarovala dokonce i jednomu z nejslavnějších italských renesančních básníků, Francescu Petrarcovi. Své návštěvníky však nepřestala vesnice okouzlovat dodnes.

celý článek

 

Champs-Élysées – tady si byt nepronajmete

Champs-Élysées – tady si byt nepronajmete

Procházet se po Champs-Élysées, jedné z nejznámějších a nejrušnějších tříd Paříže, je snem nejednoho milovníka Francie. Tento světoznámý bulvár dlouhý 1910 metrů je lemován nejluxusnějšími prodejnami, bankami, restauracemi a kavárnami. Abyste si dali kávičku v některém ze zdejších podniků, musíte mít ale pořádně naducanou peněženku.

celý článek

 

Pojednání o cestě na poloostrov Giens a zpět

Pojednání o cestě na poloostrov Giens a zpět

SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK - Vyjíždíme z Prahy chvilku po poledni (rozdíl od původního plánu – 4 hodiny). Cesta vede přes Plzeň (kde měli vůbec nejlevnější benzín – asi 21,50 Kč) až k Rozvadovu. Před Rozvadovem míjíme poslední českou pumpu (s McDonaldem), což netušíme a tak po bezproblémovém odbavení na celnici ve 14:25 hod se vydáváme do Německa s 10-ti litry benzínu v nádrži ..

celý článek

 

Pau – město, kde Francouzi propadli rugby

Pau – město, kde Francouzi propadli rugby

V jihozápadní Francii se rozkládá elegantní a uvolněné město Pau, které je vstupní branou do Pyrenejí. Naskýtá se z něj nádherná panoramatická vyhlídka na nejméně 83 třpytivých pyrenejských vrcholů. Pau však není vyhledáváno pouze milovníky pěší turistiky, toto historické královské město nabízí také řadu zajímavých památek i příjemné promenády.

celý článek

 

Tour de France - 3 500 km autem

Tour de France -  3 500 km autem

SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK - Jmenuji se Denisa. Cestování je pro mě jako droga, kterou si musím jednou, dvakrát ročně dopřát. Ráda bych se s vámi podělila o pár zážitků z letošní cesty do a po Francii, jejímž plánováním jsem si krátila nekonečně dlouhou zimu. Nejedná se totiž o klasickou dovolenou.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování ve Francii

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit ve Francii. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko
Zájezdy do Francie